Motörhead

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Motorhead

Motörhead je heavy metal bend osnovan 1975. u Londonu, Engleskoj. Sastav benda čine vokalist & basista Lemmy Kilmister, gitaristi Phil "Wizzo" Campbell, i Mikkey Dee na bubnjevima.

Sastav[uredi | uredi izvor]

Sadašnji sastav[uredi | uredi izvor]

Bivši članovi[uredi | uredi izvor]

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • 1977 - Motörhead
  • 1979 - Overkill
  • 1979 - Bomber
  • 1979 - On Parole
  • 1980 - Ace of Spades
  • 1981 - No Sleep 'til Hammersmith (live album)
  • 1982 - Iron Fist
  • 1983 - Another Perfect Day
  • 1984 - No Remorse
  • 1986 - Orgasmatron
  • 1987 - Rock 'n' Roll
  • 1988 - No Sleep at All (live album)
  • 1991 - 1916
  • 1992 - March or Die
  • 1993 - Bastards
  • 1995 - Sacrifice
  • 1996 - Overnight Sensation
  • 1998 - Snake Bite Love
  • 1999 - Everything Louder Than Everyone Else (live album)
  • 2000 - We Are Motörhead
  • 2002 - Hammered
  • 2003 - Live at Brixton Academy (live album)
  • 2004 - Inferno
  • 2005 - BBC Live & In-Session (live album)
  • 2006 - Kiss of Death
  • 2008 - Motorizer

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: