Razgovor:Mrkonjić Grad

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Sugestija[uredi izvor]

Ovaj tekst o Mrkonjiću je zaista nacionalno i politički opterećen i ne vidim smisao njegovog postojanja ovdje. Kad bismo gradove predstavljali samo po istrorijskim dešavanjima i ratnim tragedijama, onda bi valjda za jedan Berlin trebalo pisati hiljade stranica... Predlažem da se na ovu stranicu uvrsti tekst o Mrkonjiću sa globalne Wikipedie (da se prevede sa engleskog), pošto je kratak, koncizan i vrlo informativan, kakav bi uostalom i trebalo da bude. Nemojte dozvoliti politička i istorijska prepucavanja na enciklopedijama.

Zamolio bih osobu koja ovdje postavlja link na uduženje gljivara Mrkonjić-grada da se izjasni kakve to veze ima sa jednom enciklopedijom. --Bosnawi 10:19, 26 apr 2005 (CEST)

Vraceno. Uglavnom sto je veci dio clanka izbrisan bez razloga--Dado 18:21, 12 septembar 2005 (CEST)[odgovori]

Brisanje i vracanje verzije u kojoj se Mrkonjic Grad tretira kao zaostala srpska palanka, jeste jos jedan dokaz da je bosanska wiki u rukama neskrivenih fasista.

Licni napadi tipa obiljezavajuci korisnike ovdje kao fasiste sigurno ti ne ide na ruku da dokazes svoj kredibilitet. Cak sta vise moze ti zabraniti pristup wikipediji (pogledaj Wikipedia:Vandalizam). Jos manje ti pomaze to sto metlom i toljagom uklanjas veliki dio clanka bez specificnih objasnjenja i pritom dodajes sumljiv i ocigledno jednostran materijal. Ukoliko imas primjedbi na clanak mozes da osporis njegovu neutralnost i onda izlozis specificne razloge zasto ga osporavas na ovoj stranici. Takodjer ce ti pomoci ako se registrujes i potpisujes svoje komentare jer malo ljudi koji redovno rade na ovoj Wikipediji reaguje prijateljski na naletne IP adrese.--Dado 22:04, 12 septembar 2005 (CEST)[odgovori]


Ti si izgleda u zabludi oko mog ucestvovanja u "bosnjackoj" wiki. Gornji komentar - u kojem sam vas nazvao malim fasistickim udruzenjem - jeste moj jedini prilog. Nista nisam nigde pisao, brisao, dodavo materijal, niti imam takvu nameru. Ubuduce kada ti se stavi do znanja da pripadas grupi fasita, pokusaj da razgovaras argumentima, a ne izmisljotinama. Naravno, sa nekim drugim, jer ja s tobom necu da vodim ikakav razgovor. To je moja licna politika prema fasistima.

Izbrisani sadržaj[uredi izvor]

Izbrisao sam sljedeću rečenicu: "Nekad lijep i uzorit gradić, simbol zajedničkog življenja i prožimanja različitih kultura i tradicija, Mrkonjić Grad je danas zaostala srpska palanka."Emir Arven 22:00, 13 septembar 2005 (CEST)[odgovori]

pa dobro gospodo iz cuvene,svjetski poxnate Vikipedie,jeli ovo vasa objektivnost ili sta vec drugo! Nesporim zrtve nevinih bosnjaka i hrvata 1995,i smatram da svi pocinioci ili pocinilac trebaju najstrozije kaznjeni za svoja djela. Ali iste godine u oktobru mjesecu 1995 u Mrkonjic-Gradu je ubijeno i 180 srba koji su ostali da sacekaju "O S L O B O Đ E NJ E" pitam se od koga, treba li napomenuti da su sahranjeni u masovnoj grobnici na novo groblju,o cemu postoji obimna dokumentacija po iskopu nastradalih,od kojih su mnogi samo jadni i bespomocni civili. Mrkonjic Grad nije seoska palanka,a davno je prestao da bude carsija, to je danas jedan fin i uređen grad koji krupnim koracima ide napred i nastoji da postane jos bolji! 89.111.193.229 01:47, 25 februar 2007 (CET)mladic iz Mrkonjica![odgovori]

Stanovništvo[uredi izvor]

Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 1991. godine, općina Mrkonjić Grad imala je 27.395 stanovnika, raspoređenih u 38 naselja.

Nacionalni sastav:

Nacionalni sastav 1981. godine:

ukupno: 29.684

Nacionalni sastav 1971. godine:

ukupno: 30.159

Naseljena mjesta[uredi izvor]

Baljvine, Bjelajce, Brdo, Dabrac, Donja Pecka, Donja Podgorja, Donji Baraći, Donji Graci, Dubica, Gerzovo, Gornja Pecka, Gornja Podgorja, Gornji Baraći, Gornji Graci, Gustovara, Jasenovi Potoci, Kopljevići, Kotor, Liskovica, Magaljdol, Majdan, Medna, Mlinište, Mrkonjić Grad, Oćune, Okandžije, Orahovljani, Podbrdo, Podorugla, Podrašnica, Stupari, Surjan, Šehovci, Šibovi, Trijebovo, Trnovo, Ubavića Brdo i Vlasinje.

Poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma, općina Mrkonjić Grad, gotovo u cjelini ušla je u sastav Republike Srpske. U sastav Federacije Bosne i Hercegovine ušao je dio naseljenog mjesta Vlasinje.

Interwiki[uredi izvor]

+ cs:Mrkonjić Grad, I have the stub created just now. Thanks. --Aktron (r|d) 18:10, 6 juli 2007 (CEST)[odgovori]

Ubacite i ostale {{Link FA|sr}} bs:Mrkonjić Grad cs:Mrkonjić Grad de:Mrkonjić Grad en:Mrkonjić Grad fr:Mrkonjić Grad hr:Mrkonjić Grad he:מרקונייץ' גראד pl:Mrkonjić Grad sr:Мркоњић Град sh:Mrkonjić Grad

- Smooth O 16:25, 22 januar 2008 (CET)[odgovori]