Semafor / Ja i moja mala

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
"Semafor / Ja i moja mala"
Singl COD-a
Objavljen1978
FormatDownload
ŽanrRok, rokenrol
Trajanje7:35
IzdavačRadiotelevizija Ljubljana
Kompozitor(i)Enes Bajramović, Mirsad Asotić
Producent(i)Enes Bajramović
Hronologija singlova COD-a
Ekskurzija / Kad smo bili sasvim mali, radili smo divne stvari
(1977)
Semafor / Ja i moja mala
(1978)
Slušaj me, Majo / Điha, điha
(1980)

"Semafor / Ja i moja mala" peta je singl ploča sarajevske pop rok grupe COD. Objavila ga je izdavačka kuća Radiotelevizija Ljubljana 1978. Na A-strani singla je pjesma "Semafor" za koju je tekst napisao Goran Kovačević, a muziku i aranžman gitarist i vođa ovog sastava Enes Bajramović. Na B-strani je "Ja i moja mala" za koju je muziku, aranžman i tekst napisao Mirsad Asotić.

Za razliku od prethodnih muzičkih izdanja ovog sastava gdje su svirali uglavnom pop muziku, u obje pjesme na ovoj singl ploči primjetan je stilski pomak više ka rok i rokenrol muzici s istaknutim rifovima i povremenim melodijskim solo dionicama na električnoj gitari uz dobru pratnju Izidora Kajića na klavijaturi. Doprinos cjelokupnom zvuku grupe COD dao je i Selver Brdarić svojim prepoznatljivim pjevanjem. Ovom singl-pločom grupa COD predstavila se slušalačkoj publici u ozbiljnijem muzičkom izdanju s kojim će nastaviti njihovim narednim LP albumom "Bijeli bagremi".

Komponiranjem kvalitetnih pop rok pjesama potvrdili su svoje mjesto još jedne koncertne atrakcije na sarajevskoj pop rok sceni. Dizajn za omot uradio je S. Čerkez, a fotografiju Dragan S. Stefanović. Producent je Enes Bajramović.[1]

Muzički primjeri[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "COD - Semafor / Ja i moja mala". discogs.com. Pristupljeno 1. 12. 2023.