Korisnik:Zagor Te Nej 2013

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
bsOvom korisniku bosanski je maternji jezik.
de-4Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf Muttersprache-Niveau.
en-2This user is able to contribute with an intermediate level of English.


Ova osoba je musliman.
Ova osoba je građanin Zenice.
Ova osoba sluša rok-muziku.
Ova osoba koristi internetski preglednik Firefox.
Ovaj korisnik je član Wikipedije već 10 godina, 5 mjeseci i 1 dan.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Ja sam rođen u današnjoj BiH, živim trenutno u Njemačkoj. U Njemačkoj sam završio fakultet elektrotehnike a i radim tu. Kao korisnik bosanske vikipedije prijavio sam se u septembru 2013. Kao što moje korisničko ime odaje, veliki sam čitalac Zagora.

Rad na vikipediji[uredi | uredi izvor]

Prevodim neke članke sa njemačke vikipedije na naš jezik ukoliko ne pronađem iste na srpskoj, hrvatskoj ili srpsko-hrvatskoj vikipediji. Tek sam na početku pa dosta i griješim, a moja gramatika kao i slaganje rečenica na bosanskom je malo zahrđalo. Zahvalan sam za svako ispravljanje gramatike od strane koleg(ic)a koji to znaju bolje od mene. Želim da tu privilegiju koju imam, govoriti strani jezik bolje od maternjeg, da upotrijebim za širenje i podjelu znanja sa drugima.

Moje znanje[uredi | uredi izvor]

Elekrotehnika odnosno energetika mi je jača strana, radim već duže vremena na izgradnji raznih vrsta elektrana u Njemačkoj kao i van nje. Govorim tečno njemački, imam također i višegodišnje iskustvo s tehničkim izrazima na engleskom.

Moj rad na vikipediji[uredi | uredi izvor]

Posebno se zanimam za termodinamiku, razne oblike alternativnih izvora energije kao i stare ali lahko i jeftino ostvarljive tehnologije. Pokušavam da "pokupim" one tehnologije koje bi se na prostorima Balkana mogle sprovesti u djelo.

Uz to pišem i članke iz sljedećih oblasti jer me zanimaju a imam i pristup "debeloj" literaturi:

Pozz svima.

Planovi[uredi | uredi izvor]

Nagrade[uredi | uredi izvor]