Wikipedia:Pitanja za administratore

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži

Go-next.svg Prečica: WP:PZA

Commons-emblem-notice.svg Ovo je jako korisna stranica na Wikipediji na bosanskom jeziku.
Preporučujemo da je i sami bolje proučite.
Blue check.svg
Arhive Ovu stranicu automatski arhivira EdinBot (više informacija ovdje). Spisak arhiva se nalazi ovdje.

Ovdje možete postaviti pitanja za administratore Wikipedie na bosanskom jeziku.

Šovinističko-vandalski napad na bosanskoj Vikipediji i vređanje na nacionalnoj osnovi[uredi | uredi izvor]

Poštovani, molim vas za pomoć jer sam doživeo slučaj vandalizma i uvrede na nacionalnoj osnovi od strane vašeg korisnika C3r4.

  • Prvo mi je bez ikakve prethodne opomene obrisao članak Teorija interfejsa (knjiga), važne za regionalnu nauku (usput, pisanu od strane autora rođenog u Sarajevu). Obrazloženje mu je bilo da je u pitanju "strani jezik" i to "srbijanski".
  • Isti korisnik je na moje pitanje zašto briše članak (sa nelingvističkim obrazloženjem), postavljeno na njegovoj korisničkoj stranici, obrisao to moje pitanje.
  • Na kraju mi je ostavio poruku na mojoj korisničkoj strani gde on mene opominje zbog vandalizma (!?) i vređa na nacionalnoj osnovi rečima "As you already know, here you have to write only in Bosnian. I'm sorry to write you in English because I don't speak your awful language. --C3r4pričaj 19:30, 12 juni 2014 (CEST)" (Moje naglašavanje masnijim slovima).

Molim administratore za zaštitu, na šta imam prava po pravilima Vikipedije. Pošto prvi put za deset godina ovo doživljavam na Vikipediji, moram da naglasim i ovo: ako se članak odmah ne vrati i ne kaže mi se šta da izmenim - požaliću se i Džimbu i Odboru. --Stripar (razgovor) 19:53, 12 juni 2014 (CEST)

Zahvaljujem administratoru KWiki-ju na brzom upućivanju opomene kolegi C3r4 kao i pokušaju da mi objasni gde je problem/nesporazum nastao. Sad mi je jasnije. Molim da mi se predloži šta da uradim dalje. Taj članak možda nekom izgleda kao preskroman doprinos na ovoj Vikipediji, ali je sama knjiga od ogromnog značaja za kolege iz medija i stvaralaštva u celom regionu. U svakom slučaju, postupaću po pravilima (uključujući i jezičke) ove zajednice. --Stripar (razgovor) 20:50, 12 juni 2014 (CEST)
Molim administratore da ovu stranicu arhiviraju, jer je problem/nesporazum između kolege C3r4 — zahvaljujući angažmanu i posredovanju kolege KWiki-ja — zadovoljavajuće prevaziđen, a strana Teorija interfejsa (knjiga) ponovo postavljena. Pozdrav. --Stripar (razgovor) 14:01, 13 juni 2014 (CEST)

Nedopustivo ponašanje C3r4[uredi | uredi izvor]

C3r4 je obrisao članak koji sam postavio na wiki bez ikakvog obrazloženja.

Yes check.svg Urađeno - obrazloženo na STR, samo što IP korisnik ne čita. --C3r4razgovor 12:24, 18 novembar 2014 (CET)