Zenit Đozić

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Zenit Đozić Zena (Bugojno, 8. oktobar 1961) bosanskohercegovački humorista, televizijski producent i nekadašnji bubnjar sarajevske grupe Zabranjeno pušenje.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Bio je idejni tvorac Novog primitivizma zajedno sa Neletom, Sejom, Elvisom i ostalim "novim primitivcima". Također je igrao zapaženiju ulogu u popularnoj Top Listi Nadrealista. Tokom rata u Bosni i Hercegovini bio je u Sarajevu, gdje je zajedno sa Sejom Sexonom, Elvisom i ostalima snimao ratne Nadrealiste. Nakon rata završio je akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, nakon čega je magistrirao televizijsku produkciju u Londonu. Trenutno radi kao televizijski producent u Sarajevu.