Serakin

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Serrakin

Serrakini su izmišljena vrsta iz naučno fantastične američke televizijske serije Stargate SG-1. Serrakini su tehnološki visoko napredna humanoidna rasa. Jedna su od rijetkih humanoidnih rasa u našoj galaksiji Mliječni put koja nije porobljena od strane Goa'ulda. Oni su pomogli ljudskoj rasi Hebridijcima da se oslobode Goa'ulda donijevši im naprednu tehnologiju i samim tim učinivši ih jednom od najnaprednijih ljudskih civilizacija. Od tada, Serrakini i Hebridijci žive zajedno.

Prvo pojavljivanje u seriji[uredi | uredi izvor]

Prvi put se pojavljuju u epizodi Napušten, potom u Svemirskoj utrci, i u dvije epizode u desetoj sezoni, kada njihov svijet bude osvojen od strane Orija.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]