Sportski centar "Angelo Moratti"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Sportski centar "Angelo Moratti" je trening kompleks nogometnog kluba Inter. Nalazi se blizu Appiano Gentile-a, sela u provinciji Como, oko 40 km sjeverozapadno od Milana. Otvoren je 1961. godine od strane velikog Interovog predsjednika Angela Morattija, i Helenija Herrere, trenera koji je s Interom osvojio dvije titule Lige Prvaka.

Za ovaj kompleks se koristi i naziv "Pinetina".

Kompleks[uredi | uredi izvor]

Trening kompleks[uredi | uredi izvor]

Trening kompleks se nalazi pored golf kluba "La Pinetina", jugozapadno od Appianio Gentilea. Najbolji način da se do tamo dođe jeste vožnja autom po autoputu A9.

Tereni[uredi | uredi izvor]

Sportski centar "Angelo Moratti" se sastoji od trinaest terena. Deset terena je normalne veličine, od čega su dva od umjetne trave koja posjeduje pokretnu strukturu koja ga štiti od snijega ili kiše. Također, postoji i "kavez", teren koji je veličine 48x26 metara, a okružen je ogradom, kako bi lopta ostala u igri.

Dvorane[uredi | uredi izvor]

Kompleks sadrži i dvije dvorane veličine 250m2 i 100m2 koje posjeduju najbolju opremu za vježbanje, prostoriju za medicinske preglede, fizioterapiju i masažu, bazen te jacuzzi, kao i tri svlačionice i dvije ostave.

Glavna zgrada[uredi | uredi izvor]

Na prvom spratu glavne zgrade se nalaze 24 dvokrevetne sobe i dvije jednokrevetne za igrače tokom priprema, kao i za karantin prije određenih utakmica, sobu za igre, sobu za sastanke, te televizijski studio u kojem se nalazi Inter Channel. U prizemlju se nalazi veliko predsoblje sa stolovima za doručak i foteljama, kuhinja, restoran i prostorija za press-konferencije koja može primiti preko 30 novinara.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]