Enis Bešlagić

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Enis Bešlagić
Example alt text
Enis Bešlagić
Rođenje 6. januar 1975.
Doboj, Bosna i Hercegovina

Enis Bešlagić, rođen 6. januara 1975. godine u Doboju, je bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac. Porijeklom je iz Tešnja. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2001. godine. Ostvario je uloge u više od 30 predstava.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Godina Ime filma Uloga Režiser Napomena
1999 Wariors Hrvatski oficir Peter Kosminsky
2001 Čudan pazar Danijela Gogić Kratki film
2002 10 minuta Vojnik 1 Ahmed Imamović Kratki film
2003 Gori vatra Faruk Pjer Žalica
2003 Ljeto u zlatnoj dolini Hodža Srđan Vuletić
2004 Kod amidže Idriza Dečko iz mahale Pjer Žalica Cameo
2005 Ivkova slava Ibro Zdravko Šotra
2005 Ram za sliku moje domovine Derviš Elmir Jukić
2006 Duhovi Sarajeva Tref Dejan Radonjić
2006 Sve džaba Marko Antonio Nuić
2007 Armin Putnik sa novinama Ognjen Sviličić

TV serije[uredi | uredi izvor]

Nagrade[uredi | uredi izvor]

Wikicitat
Wikicitat: Enis Bešlagić


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Enis Bešlagić koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.