Prljavo kazalište

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Prljavo kazalište je zagrebačka rock grupa, nastala 1977. godine, jedna od najpopularnijih u Hrvatskoj i u bivšoj Jugoslaviji. Najpoznatiji članovi: Jasenko Houra, Mladen Bodalec, Davorin Bogović.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Studijski albumi[uredi | uredi izvor]

  1. Televizori,1978
  2. Moj je otac bio u ratu,1979
  3. Prljavo kazalište, Suzy, 1979
  4. Crno-bijeli svijet, Suzy, 1980
  5. Heroj ulice, Suzy, 1981
  6. Korak od sna, Suzy, 1983
  7. Zlatne godine, Jugoton, 1985
  8. Zaustavite Zemlju, Suzy, 1988
  9. Devedeseta, Jugoton, 1990
  10. Lupi petama,...., CBS, 1993
  11. S vremena na vrijeme, Croatia Records, 1996
  12. Dani ponosa i slave, Croatia Records, 1998
  13. Radio Dubrava, Dallas Records, 2003
  14. Moj dom je Hrvatska, Dallas Records, 2005

Live albumi[uredi | uredi izvor]

  1. Sve je lako kad si mlad - live, Suzy, 1989
  2. Zabranjeni koncert, CBS, 1994
  3. Božićni koncert, CBS, 1995
  4. XX godina, CBS, 1997

Kompilacije[uredi | uredi izvor]

  1. Najveći hitovi, Suzy, 1994
  2. Balade, Hi-Fi Centar, 2000
  3. Sve je lako kad si mlad '77-'99, CBS & Suzy, 2001
  4. Hitovi, Hi-Fi Centar, 2000

Video[uredi | uredi izvor]

  1. Voljenom gradu, Suzy, 1989
  2. Koncert u HNK, CBS, 1993
  3. Božićni koncert, CBS, 1995
  4. Na trgu, Dallas Records, 2003
Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: