Šablon:Logo

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Zaštićeno autorskim pravima

Ovo je logo organizacije, predmeta ili događaja i zaštićen je autorskim pravima (ili sadrži registrirani zaštitni znak). Smatra se da korištenje logoa niske rezolucije na Wikipediji na bosanskom jeziku, koju pokreću serveri neprofitne Zadužbine Wikimedije (eng. Wikimedia Foundation) u SAD-u, isključivo za ilustraciju dotične organizacije, predmeta ili događaja i kritike spada pod poštenu upotrebu po zakonu za autorska prava SAD-a. Bilo koje drugo korištenje ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pojedino komercijalno korištenje ove slike također može biti zloupotreba registriranog zaštitnog znaka. Pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.

Korištenje ovog logoa ovdje ne podrazumijeva da ga Wikipedija ili Zadužbina Wikimedije podržavaju, niti da nosioc autorskih prava i/ili registriranog zaštitnog znaka podržavaju Wikipediju ili Zadužbinu Wikimedije.

Pažnja

Pošiljaocu: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.