B92

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Gnome-edit-clear.svg Ovaj članak zahtijeva čišćenje.
Molimo Vas da pomognete u poboljšavanju članka pišući ili ispravljajući ga u enciklopedijskom stilu.
Bih-usa.svg Ovaj članak nije preveden ili je djelomično preveden.
Ako smatrate da ste ga sposobni prevesti, kliknite na opciju "Uredi" i prevedite ga vodeći računa o enciklopedijskom stilu pisanja i pravopisu bosanskog jezika.
Wikitext.svg Ovom članku ili dijelu članka nedostaju interni linkovi.
Nakon dodavanja internih linkova uklonite ovaj šablon.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
B92 Logo

Televizija B92 je srbijanska televizijska stanica, nastala 6. oktobra 2000. Prije toga su djelovali kao Radio B92 koji je do 2000. bio osporavan od režima. Televizija je poznata i po nazivu devedesetdvojka, a ime je dobila po frekvenciji radija (92,5 megaherca), pa slovo B označava Beograd. U proteklih deset godina B92 je televizija sa najbržim razvojem u Srbiji. Od prestanka BK Televizije ova TV stanica je treća najgledanija (poslije RTV Pinka i Prve) u Srbiji.

Informativni Program[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Vijesti B92[uredi | uredi izvor]

B92 Vijesti emituje tri puta na dan,u 10.00,18.30 i 23.00.

Ostale Emisije[uredi | uredi izvor]

Osim vijesti, B92 emituje još mnogo emisija tipa Insajdera i Poligrafa.

Sport na B92[uredi | uredi izvor]

B92 je prenosila Jadransku košarkašku ligu. Također B92 je prenosila špansku fudbalsku ligu Primeru (Sezona 2011/2012), na koju je izgubila prava u sezoni 2007/08. Ranije je prenosila Ligu Šampiona (Sada na RTS) i Formulu 1, koju je kasnije prenosila Prva ali su i oni prestali da je prenose. Osim nekoliko važnijih vijesti iz svijeta fudbala na vijestima, imaju i poseban pregled sportskih golova u emisiji Sportski Pregled. B92 prenosi i teniske turnire tipa Rima Pariza i Sinsinatija.