Šablon:Notni zapis

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Zaštićeno autorskim pravima
Zaštićeno autorskim pravima

Ovo je slika notnog zapisa muzičke kompozicije ili aranžmana koja je zaštićena autorskim pravom. Moguće je da originalnu kompoziciju i/ili aranžman posjeduju navedeni kompozitori muzike. Ako je djelo jedino dio albuma, moguće je da je posjeduje ili posjeduju kompozitori čitavog albuma na kojem se nalazi iako nisu navedeni za zasebne kompozicije i/ili aranžmane.

Iako sama muzika nije slobodna, smatra se da ograničen broj odlomaka iz notnog zapisa

  • za kritički komentar kompozicije pjesme ili druge muzike u pitanju, dijelom korišten u članku o muzičkoj teoriji gdje je nemoguće pronaći slobodnu alternativu kako bi se prikazala tema članka ili kako bi se prikazao dio izvođenja muzike za koji nema slobodne alternative,
  • na Wikipediji na bosanskom jeziku, koju pokreću serveri neprofitne Zadužbine Wikimedije (engleski: Wikimedia Foundation) u SAD-u,

spada pod poštenu upotrebu po zakonu za autorska prava SAD-a. Bilo koje drugo korištenje ovog notnog zapisa, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Za više informacija o poštenoj upotrebi slika i drugih datoteka na Wikipediji, pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.

Pažnja

Pošiljaocu: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.