Hayatovci

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Hayatovci je prvi specijalizovani dječiji TV kanal u Bosni i Hercegovini. Ime programa potiče od popularne dječije TV emisije Hayatovci koja je prvobitno emitovana na Hayat TV-u. Sjedište TV kanala nalazi se u Vogošći. Program je na bosanskom jeziku. Programiranje kanala posvećeno je djeci u dobi od 6 do 12 godina i obično se sastoji od sinhronizovanih (nenasilnih) karikatura i obrazovnih programa. Program Hayatovci je dostupan putem kablovskih sistema širom Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije, balkanskih zemalja ili širom svijeta putem ekskluzivnih IPTV platformi koje nude poseban Hayat TV paket (Hayat TV, Hayat Plus, Hayat Music i Hayat Folk).

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]