Kategorija:Klasifikacije glavnih tema

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Matematika Književnost Historija
:Kategorija:Matematika Matematika je nauka koja je nastala izučavanjem figura i računanjem s brojevima. :Kategorija:Književnost Književnost :Kategorija:Historija Historija je društvena nauka koja se bavi proučavanjem ljudske prošlosti.
Religija Hemija Tehnologija
:Kategorija:Religija Religija :Kategorija:Hemija Hemija je prirodna nauka koja se bavi molekulima, njihovom strukturom, osobinama i transformacijama, i principima na kojima se osobine molekula zasnivaju. :Kategorija:Tehnologija Tehnologija označava razvoj i primjenu alata, mašina, materijala i procesa koja mogu pomoći u rješavanju ljudskih problema.
Geografija Biografije Kultura
:Kategorija:Geografija Geografija je kompleksna nauka koja proučava prirodne i društvene pojave i procese u geoprostoru, te veze i odnose između njih. :Kategorija:Biografije Biografije :Kategorija:Kultura Kultura se odnosi na cjelokupno društveno nasljeđe neke grupe ljudi, to jest na naučene obrasce mišljenja, osjećanja i djelovanja neke grupe, zajednice ili društva, kao i na izraze tih obrazaca u materijalnim objektima.

Potkategorije

Prikazano je 18 potkategorija, od ukupno 18.

D

E

G

H

I

J

K

M

N

O

P

T

Stranice u kategoriji "Klasifikacije glavnih tema"

Ova kategorija sadrži samo sljedeću stranicu.