Nina Dobrev

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Nina Dobrev
Example alt text
Dobreva na PaleyFestu 2014 za The Vampire Diaries
Rođenje

9. januar 1989.

Sofija, Bugsrska
Nacionalnost kanađanka i bugarka
Zanimanje Glumica, model
Web-stranica: www.ninadobrev.com

Nina Dobrev (rođena Nikolina Konstantinova Dobreva; 9. januar 1989) je bugarsko-kanadska glumica i model.[1][2] Ona je igrala ulogu Mie Jones, samohranu tinejdžersku majku, u Degrassi: The Next Generation, od šeste do devete sezone emisije (2006–2009). Trenutno glumi Elenu Gilbert u The CW-evoj natprirodnoj drami, The Vampire Diaries.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

Film
Godina Naslov Uloga Bilješke
2006 Away from Her Monica
2006 Playing House Young Frannie
2007 How She Move Visoka djevojka u toaletu
2007 Poet, TheThe Poet Rachel
2007 Too Young to Marry Jessica TV film
2007 Fugitive Pieces Bella
2007 My Daughter's Secret Justine Dysert TV film
2008 Repo! The Genetic Opera Teenage zydrate addict
2008 Never Cry Werewolf Loren Hansett TV film
2008 American Mall, TheThe American Mall Ally Shepherd TV film
2008 Mookie's Law Rosebella Kratki film
2009 You Got That Light Djevojka Kratki film
2009 Degrassi Goes Hollywood Mia Jones TV film
2009 Chloe Anna
2011 Roommate, TheThe Roommate Maria
2011 Arena Lori
2012 Perks of Being a Wallflower, TheThe Perks of Being a Wallflower Candace Kelmeckis
2014 Let's Be Cops Josie
2015 The Final Girls Vicki Post-produkcija
Televizija
Godina Naslov Uloga Biljške
2006–2009 Degrassi: The Next Generation Mia Jones 35 epizoda
2008 Border, TheThe Border Maia 2 epizode
2009 Eleventh Hour Grace Dahl Epizoda: "Eternal"
2009 Merry Madagascar Cupid the Reindeer (glas) TV specijal
2009–present The Vampire Diaries Elena Gilbert/Katherine Pierce/Katerina Petrova/Tatia/Amara. Glavna uloga
2011 Family Guy Različiti glasovi Epizoda: "Trading Places"
2011 Super Hero Squad Show, TheThe Super Hero Squad Show Ellen (glas) Epizoda: "This Man-Thing, This Monster!"
2014 The Originals Tatia 1 epizoda

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Nina Dobrev's Twitter feed". Nina Dobrev.  Nepoznat parametar |zadnje= ignorisan (pomoć); Nepoznat parametar |prvo= ignorisan (pomoć)
  2. ^ "Усмихнатата, красива и позитивна българка Нина Добрев". Struma. January 13, 2013. Pristupljeno December 1, 2013. 

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]