Razlika između verzija stranice "Tona"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][nepregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m +{{Nedostaju izvori}}
No edit summary
Red 1: Red 1:
TONA
{{Nedostaju izvori}}
Značenje, podrijetlo
{{FizikaPortal}}
Tona je često žensko i vrlo rijetko muško ime, gotovo u potpunosti hrvatsko. Ime je izvedeno iz imena Antonija. Tona uopće nije rijetko ime i nalazi se među tisuću najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko sto osoba koje nose ovo ime.
'''Tona''' je [[jedinica|jedinica]] za mjerenje [[masa|mase]]. Riječ proizlazi iz starofrancuske riječi tonne. Metrička tona jednaka je 1000 [[kilogram|kilograma]].
Nomen est omen
Mnogi od nas vjeruju u staru latinsku poslovicu Nomen est omen - ime je znak, prema kojoj naše ime određuje i kakvi smo.


Popularnost

Najviše osoba nazvanih Tona rođeno je četrdesetih godina prošlog stoljeća, a najmanje devedesetih godina prošlog stoljeća. Relativno najveći broj osoba s imenom Tona slavi rođendan 4. travnja.
[[Kategorija:Mjerne jedinice]]
Rasprostranjenost

Većina osoba koje se zovu Tona žitelji su Šibenika (ukupno šesdesetak), Splita (manje od dvadeset) te Zagreba (manje od dvadeset). S obzirom na broj stanovnika, Tona najčešće je ime među stanovnicima Šibenika gdje se svaki šestoti stanovnik tako zove.
[[eu:Tona ingelesa]]
[[fa:تن (یکای جرم)]]
{{Stub-fiz}}

Verzija na dan 20 maj 2013 u 20:06

TONA Značenje, podrijetlo Tona je često žensko i vrlo rijetko muško ime, gotovo u potpunosti hrvatsko. Ime je izvedeno iz imena Antonija. Tona uopće nije rijetko ime i nalazi se među tisuću najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko sto osoba koje nose ovo ime. Nomen est omen Mnogi od nas vjeruju u staru latinsku poslovicu Nomen est omen - ime je znak, prema kojoj naše ime određuje i kakvi smo.

Popularnost Najviše osoba nazvanih Tona rođeno je četrdesetih godina prošlog stoljeća, a najmanje devedesetih godina prošlog stoljeća. Relativno najveći broj osoba s imenom Tona slavi rođendan 4. travnja. Rasprostranjenost Većina osoba koje se zovu Tona žitelji su Šibenika (ukupno šesdesetak), Splita (manje od dvadeset) te Zagreba (manje od dvadeset). S obzirom na broj stanovnika, Tona najčešće je ime među stanovnicima Šibenika gdje se svaki šestoti stanovnik tako zove.