Razgovor o šablonu:Infokutija naselje

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovo je standardni sablon za naselja koja se nalaze van BiH. Ovaj sablon se moze koristiti kao sto je ili se moze prilagoditi za odredjene drzave. --EmirA 11:24, 2 august 2007 (CEST)

Trebalo bi dodati još i stavku "država" prije "srednji nivo vlasti" i malo dotjerati ovo "srednji nivo vlasti" da ne ispadne kao ovdje San Marino (grad), nego da se izbaci ovaj dodatak u zagradi (srednji nivo vlasti). --Smooth O 19:37, 26 mart 2008 (CET)

Ovo srednji nivo vlasti bi trebalo biti npr. kanton, županija, prefektura, itd. itd. tako kad se stavi npr. Frankfurt am Main -> srednji nivo vlasti -> Hessen ili tako nešto. --CER@ 20:33, 26 mart 2008 (CET)
Gdje samo nađe San Marino:-( Čak su i Nijemci izostavili šablon za mjesta u San Marinu već je obična tabela. Možda ipak onaj prijedlog EmirA-a: dvojaki pristup: za ovakva mjesta možda neki jednostavni šablon, a većina drugih gradova bi išla univerzalnim šablonom.--CER@ 20:38, 26 mart 2008 (CET)

Svi parametri su sada opcionalni. Ako treba jos neki, moze se lako ubaciti. PS. Mozda bi sablon trebalo preimenovati. --Elmir[demicx] 21:34, 26 mart 2008 (CET)

Sad je bolje sa ovom ispravkom za srednji nivo vlasti i ubačenom državom. A ovo zašto San Marino (grad), pa mislim da treba ovaj šablon koristiti za sve države svijeta (osim ako ne napravimo poseban šablon za neku državu pojedinačno, kao što imamo za BiH). Ovo je trenutno univerzalan šablon za sve države (osim BiH naravno). I bilo bi dobro kada bi napravili neku "akciju" ubacivanja ovog šablona u već postojeće članke o gradovima i ostalim naseljima van BiH. A što se tiče preimenovanja, moj prijedlog je "infokutija naselje". --Smooth O 12:50, 27 mart 2008 (CET)
Što se tiče akcije, ja stojim k'o zapeta puška:-). Ako ćemo preimenovati šablon, de nek to bude odmah da se kasnije ne vraćamo na to. A sad mi nešto pade na um: ovaj šablon nećemo moći koristiti i za srednje nivoe vlasti: npr. u švicarskoj i švedskoj kantone, SAD-u counties, Japanu prefekture itd.?? :-( opet problem --CER@ 12:57, 27 mart 2008 (CET)
Zašto ne bi mogli koristiti? U "ImeSrednjegNivoaVlasti" upišemo npr. kanton (ili još preciznije "Kantoni Švicarske"), a u SrednjiNivoVlasti naziv kantona. Sve u svemu trebali bi se dogovoriti o ovim detaljima (naziv šablona i neke sitnice) pa onda krenuti u "akciju" :). Još jedno pitanje, ubacio sam šablon u članak Arara, ali pokazuje mi gustoću stanovnika 0, može li neko riješiti ovaj problem? --Smooth O 13:10, 27 mart 2008 (CET)
Sad je uredu ovo za gustoću, zaboravio sam tačku staviti (hvala CER@). Imam još jedan sitan prijedlog da stavljamo zastave pored naziva države (kao u članku Rejkjavik). --Smooth O 13:28, 27 mart 2008 (CET)
Moze za grb if-funkcija? Smooth? :)--Seha 17:58, 26 septembar 2008 (CEST)

nedostaje zastava[uredi izvor]

nedostaje zastava--palapabosnia 17:45, 22 juli 2011 (CEST)

Proširiti šablon?[uredi izvor]

Bilo bi dobro proširiti ovaj šablon da bude generalan za sve zemlje, kao npr. na en wiki, da se ne mora praviti poseban šablon za svaku zemlju. --Twonex 22:48, 1 septembar 2011 (CEST)

proširiti šablon i promijeniti boju šablona--palapabosnia 23:15, 1 septembar 2011 (CEST)
ne znam kako je to urađeno na en.wiki da radi za SVAKU zemlju, jer svaka zemlja ima nešto svoje karakteristično (npr. Francuska i BiH nemaju auto-oznake za pojedine gradove, a Njemačka ima), mislim da je i na en.wiki taj šablon podijeljen za svaku zemlju posebno.--CER@ (ask) 09:37, 2 septembar 2011 (CEST)