Razgovor s korisnikom:Palapa

Idi na navigaciju Idi na pretragu

O ovoj stranici

Ovo je arhiva prijašnjih rasprava. Nemojte mijenjati sadržaj ove stranice. Ako želite započeti novu raspravu ili oživiti staru koja je već arhivirana, onda to možete uraditi na trenutnoj stranici za razgovor.

Prethodna stranica za razgovor arhivirana je na stranici Razgovor sa korisnikom:Palapa/Arhiva 2 na datum 2015-12-21.

KWiki (razgovordoprinosi)

Imamo KSnK. Treba li to nešto dorađivati?

Palapa (razgovordoprinosi)

nisam ni znao da imamo ovo dok nisam tražio wuhan. Izdvojuio sam pojmove koji nemaju članke. Koliko vidim, karta je sasvim ok, treba je više koristiti

Odgovori na "KSnK"
Nerko65 (razgovordoprinosi)

Kad si veċ svratio, samo da te zamolim da pogledaš one šablone u rubrici "Bez kategorije." Ja sam počistio dosta toga, ali ostali su šabloni da im se dodaju kategorije. Ako te interesuje/ima-nema vremena/raspoloženja da to središ, bilo bi super. Pozdrav i idemo dalje.

~~~~

Palapa (razgovordoprinosi)

uvijek hoću, ali vrijeme...

Odgovori na "Molba"
Mhare (razgovordoprinosi)

Pozdrav!

Koliko vidim administrator si?

Potrebno mi je promijeniti content type ove stranice na sanitized CSS

Pomoć:Sadržaj/styles.css


Palapa (razgovordoprinosi)

Dobro bi bilo da postavite pitanje na čaršiji.

Odgovori na "Promijeniti content type"
Nerko65 (razgovordoprinosi)

Kad si vec svratio, zamolio bih te da pogledas muzicke audio primjere na stranici Johann Pachelbel.

Pozdrav.

~~~~

Odgovori na "Johann Pachelbel"
Nerko65 (razgovordoprinosi)

Ma sve je u redu Palapa. Stranica o Franzu Xaveru Sussmayeru je tek zapoceta. Sredimo ovo narednih dana.

Samo ubacuj nove stvari na ovoj kao i na drugim stranicama kad stignes. Pozdrav.

~~~~

Odgovori na "Reference"
Munja (usurped) (razgovordoprinosi)

Treba pisati u formatu DD. MM. GGGG, ne ostavljatu u GGGG-MM-DD.

Odgovori na "Datum u referenci"
Sanja degon (razgovordoprinosi)

zasto ste izbrisali stranicu?

Palapa (razgovordoprinosi)

Oono nije bila stranica nego spisak linkova. Potrudite se prije svega da pročitate pravila, pogledate kako se pišu članci, i onda pristupite svom radu. Možete pisati na svojoj stranici, a zatim ćemo prebaciti članak. Ugodan rad.

Sanja degon (razgovordoprinosi)

kaj je sad to sve izbrisano?

Palapa (razgovordoprinosi)

Vvratio sam vam spisak na vašu korisničku stranicu. Tu uređujte, pa kada, i ako, bude dovoljno dobar članak, prebacit će ga neko od administratora. Članak ne smije biti u obliku reklame, inače neće biti prihvaćen. Hvala na učešću.

Palapa (razgovordoprinosi)
Sanja degon (razgovordoprinosi)

Hvala lijepa na informaciji,ubuduće ću to imati u vidu.

Lijep pozdrav

Odgovori na "Spomenici plamen mira"
Omarkoz (razgovordoprinosi)

Novi sam na Wikipediji, a pokušao sam dati manju korekciju u temi Bosanski jezik, no ne snalazim se. Tamo je sve zaključano, a ne radi mi čak ni link za predlaganje izmjene,iako sam prijavljen. Kako i kome uopće predložiti manju izmjenu?

Munja (usurped) (razgovordoprinosi)
Odgovori na "Tema Bosanski jezik"
Sunovrat (razgovordoprinosi)

Brisanjem teksta o kontroverzama, koji je uredno bio podruprt referencama i dokazima svjesno učestvujete u skrivanju činjenica i afirmaciji pseudoakademske zajednice u BiH, koja je u zadnjih 25 godina uspjela potpuno uništiti, počistiti i protjerati istinsku akademsku zajednicu.

U prilog moje tvrdnje su indikatori razvijenosti nauke u BiH. Mnogim pseudoakademicima, ne samo Izetu Mašiću, puna su usta nauke, međutim, radi se o pseudonauci, koju međunarodni intelektualni krugovi prepoznaju samo kao onečišćenje akademske literature. Ako bi publikacije naših pseudonaučnika bile istinska nauka, BiH bi sigurno bila u skupini naučno razvijenih zemalja. Međutim, kada pogledate sljedeći link sve će vam biti jasno: http://www.scimagojr.com/countryrank.php

Bosna i Hercegovina je na mjestu 96 po broju publikacija, tik ispred Zimbabvea, međutim, publikacije iz Zimbabvea imaju trostruko više citata od publikacija iz BiH, odnosno čitaju se, vrijednuju i citiraju 3x više. Wikipedia je slobodan prostor, ne za rasprave već za činjenice. Moramo se držati istine, bilo da ona nama odgovara ili ne odgovara. Sebi ne smijemo lagati i zamazivati oči, radi naše budućnosti.

Palapa (razgovordoprinosi)

Vi ste izgleda opsjednuti tim čovjekom, i došli ste na wiki da se samo njim bavite. Ako se već bavite naukom, u šta sumnjam, onda doprinesite ovoj online enciklopediji. Niste vi prvi koji se bave samo jednim člankom. Takvih je bilo i ranije pa su pretjerali i zaslužili blokadu, a i vi se ovim napadom približavate toj grupi. Hvala na pažnji.

Sunovrat (razgovordoprinosi)

Vi izgleda ne čitate, ne razumijete ili nećete da razumijete argumente, jer ih ne komentarišete, već se bavite mnome. Ja sam "tog čovjeka" pomenuo samo jednom, kao jednog od članova pseudoakademske zajednice. Ukoliko želite, a bilo bi dobro, možemo otvoriti novi članak koji će se zvati Pseudoakademska zajednica u BiH, u kojem se bez navođenja imena pseudonaučnika, mogu navesti kriteriji po kojima se oni razlikuju od istinskih naučnika, pa neka se svako sam pronađe.

Molim uputite me nekom drugom uredniku ukoliko postoji hijerarhija. Obzirom da vam tema nije bliska, vjerovatno ne razumijete o čemu pričam, pa zato iznosite prijetnje o blokadi. Što se tiče napada, ne znam da li mislite da ste napadnuti vi ili pseudoakademska zajednica, uključujući "tog čovjeka"?

Što se tiče doprinosa, svako treba da doprinese svojim znanjem, a ne da se upliće u ono što ne zna. Ja se vodim tim principima i ne doprinosim nečemu što ne poznajem.

Palapa (razgovordoprinosi)

Samo vi nastavite kako mislite da treba. Ja ne vidjeh da imate volje i želje da doprinesete "onim što znate", osim progona konkretnog čovjeka, a ovdje tome nije mjesto. Gdje je to mjesto, gdje ćete moći iznositi sopstvene stavove, ne znam, ali ovdje nije. Hijerahiju otkrijte sami dok još ima vremena. Ako nastavite bavljenje samo jednim člankom, to je skoro sasvim dovoljno za povremene blokade.

Sunovrat (razgovordoprinosi)

Koje sopstvene stavove? Pa članak je imao referencu na skoro svakoj rečenici. Obzirom da si subjektivan, da se ne vodiš argumentima nego sopstvenim procjenama šta je istina a šta nije, šta je dobro, a šta nije; ne vidim zašto bih dalje gubio vremena sa tobom. Sretno ti u mraku, zajedno sa pseudoakademicima. Kada upalite svjetlo, iznenađenje će biti ogromno.

Sunovrat (razgovordoprinosi)

I da, moram boldirati, jer ne vidiš dobro, ponudio sam da napišem članak o pseudoakadmskoj zajednici u BiH, odnosno o kriterijima koji je čine, bez konkretnih imena. Dakle, kada se, ako se ikad, oslobodiš pristrasnosti i subjektivnosti, biće ti jasno.

Palapa (razgovordoprinosi)

Da li vam neko brani da pišete? Nije ovo restoran da nekome nešto nudite. Pa neću valjda vas koji ste tendeciozni prema jednom članku pitati za procjenu. Lakše bi vam bilo da više pročitate pravila rada ovdje, pa između ostalog i to da je rad na samo jednom članku sumnjiv iz više razloga. Vrijeme će ubrzo pokazati prave razloge vašeg dolaska ovdje.

Sunovrat (razgovordoprinosi)

Umjesto što pričaš napamet i paušalno, bolje se osvrni na dokaze (reference) uz članak. Nisam ja izmišljao i kreirao dokaze. Ako ima dokaza koji su suprotni onima koje sam ja naveo, to se uredno navede u članku, da bi se vidjelo da postoje i drugi dokazi koji opovrgavaju prve. Sekcija "kontroverze" je standardni dio velikog broja članaka na wikipediji, za ličnosti za koje se vezuju kontroverze. Kada se neko drugi iz pseudoakademske zajednice pojavi na wikipediji, svakako ću ponuditi sekciju "kontroverze", argumentiranu, referenciranu, bez paušalih izjava i pristrasnosti. Brisanje nije način. Način je ponuditi reference i argumente koji opovrgavaju napisano. Naravno, ako postoje takvi argumenti, rasprava se može obaviti i u pozadini, u dijelu za razgovore, prije nego se konačna verzija "kontroverza" objavi.

C3r4 (razgovordoprinosi)

Svojevremeno me je korisnik:Sunovrat kontaktirao u vezi iste problematike. Palapa jeste obrisao sporni pasus, a nakon toga putem OTRS-a I. Mašić lično je "na sva zvona" tražio da se obriše cijeli članak o njemu zbog "napada na njegovu ličnost"...bla bla bla. Možda i nije sve tako crno-bijelo, a u svakom slučaju (kao što sam već jednom spomenuo Korisniku:Sunovrat, Wikipedija počiva na principima neutralnosti, objektivnosti i provjerljivosti (izvora). E sad, ne znam da li postoje kakve pravne posljedice za projekat Wikipedije u vezi tog OTRS zahtjeva niti šta raditi ako nije osnovan.

Sunovrat (razgovordoprinosi)

Nisam znao za zahtjev I.Mašića da se obriše članak. Možda ja interpretiram pogrešno, ali ispravite me ako nisam u pravu: Ukoliko neko tvrdi da je napadnut ili potvoren, bez nuđenja ikakvih protivargumenata, i još traži da se cijeli članak obriše, ja mislim da on želi sakriti istinu. Motiv za skrivanje istine je što istina narušava imidž njegove firme i šteti profitu.

Ja se uporno držim jedne stvari, a to su dokazi, reference, činjenice, a iz njih se mogu izvući rezultati i zaključci. Ukoliko smatrate da nije potrebno rastumačiti činjenice, onda se sekcija kontroverze može još više izbalansirati, kako bi bila neutralnija. Međutim, imajte na umu, da stvari ne treba "balansirati" nauštrb istine (odnosno uljepšavati, čime se disbalansira prema neistini). Jedini ispravni balans je istina, dokazana, očita, lako razumljiva i jednostavna.

Ukoliko se vodite istinom, krajnji rezultati će sigurno biti bolji, kako za pojedince, tako i za zajednicu u kojoj živimo.

Sunovrat (razgovordoprinosi)

Ukoliko je potrebno, svaku pojedinačnu rečenicu koju sam napisao u sekciji Kontroverze mogu pojedinačno rastumačiti, objasniti i dokazati.

Odgovori na "Tema Izet Mašić"
Srdjan m (razgovordoprinosi)

Ćao, Palapa. Budući da Wikirječnik na bosanskom jeziku nema baš aktivnih korisnika, pogledaj ovo i ovo i eventualno se izjasni ako si zainteresiran. Hvala unaprijed. :-)

Palapa (razgovordoprinosi)

Jesam za

Odgovori na "Wikirječnik"