Razgovor s korisnikom:Skljoco

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije
                   Tema o "Bosnjacima" je djelo totalne neodgovornosti njenog autora koji se jako trudi da sve "zamuti" ali , na njegovu veliku zalost, bez osobitog uspijeha .

Govoriti o "bosnjackom" narodu i njegovom ilirskom etnickom porijeklu je bezmisleno da ne kazem smijesno pa nas tako autor teme "provoza" od nemila do nedraga da mi nagadjamo i pogadjamo u koju kategoriju identiteta spada "bosnjacki" identitet ?

Da bihj otvorio diskusiju ja cu "nabaciti" samo nekoliko cinjenica da vidim nivo sugovornika koji ce replicirati a i da vidim jel nama Bosancima gos. Emir koji se ovdi spominje vac podobro poznat . Konkretno jel to Emir naseg dida Helde !
Kao prvo ,

- Nikas se stanovnici bosanske teritorije a pogotovo nikad se pripadnici bosanske drzave nisu nazivali "Bosnjacioma" u bilo kojoj varijanti ,mislim nit "Bosnje" a pogotovo " Dobri Bosnjani" .

Cak ne postoji ni jedan historijski dokument da su Bosnieri odnosno Bosanci sebe nazivali "Bosnjacima" .
Drugo,

- Svi koji govore o "bosnjackom" identitetu moraju da nam i upoznaju Kojoj kategoriji identiteta spada taj njihov "bosnjacki" ? To se podrazumjeva ali ja jos nigdje nisam procitao da nas ti veliki historicari poducise gdje su korijeni "bosnjackog" identiteta ?

Trece,

- Cekam razvoj diskusije pa cu onda nastupiti sa neoborivim argumentima kojima cu dokazati da je "bosnjacki" identitet najobicnija izmisljotina koja je imala a koja i danas Da manipulise sa macionalnim osjecanjima drzavljana BiH koji bi zeljeli da budu i koji se osjecaju pripadnicima Nacije i Naroda drzave Bosne i Hercegovine tj. bosanskohercegovacke nacije i bosanskohercegovackog naroda .

Toliko !