Stalaktit

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Stalaktiti)
Idi na: navigaciju, pretragu
User-trash-full-3.svg Ovaj članak predložen je za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje jest: Prekratak članak
Korisnici Wikipedije u periodu određenom dogovorom zajednice mogu iznijeti mišljenja o tome. Ako se ne slažete s brisanjem ovog članka, svoj stav pojasnite na stranici za razgovor. Nakon izjašnjavanja članova zajednice te ako razlog za brisanje nije razriješen, članak će biti obrisan u roku sedam dana od dana postavljanja ovog šablona. Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranici za razgovor.

Administratori: Ne zaboravite provjeriti vode li drugi članci ovamo i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Stalaktiti

Stalaktit (grčki: stalaktites, (Σταλακτίτης) - kapanje) je pećinski ukras koji visi sa stropa (ili zidova) pećine. Nastaju kao talog kalcijum karbonata iz mineralnog vodenog rastvora. Odgovarajuća forma koja raste od poda prema stropu je stalagmit.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]