Taiska

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Taiska
Taiska 2007.jpg
Rođenje Hannele Aulikki Suominen
9. jun 1955.
Imatra, Finska

Taiska (9. jun 1955) je finska pjevačica.[1][2] Rođena je u Imatri kao Hannele Aulikki Suominen. Njena najpoznatija pjesma je Mombasa,[3][4] iz 1975.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • Mombasa (1976)
  • Taiska (1978)
  • Villi vapaudenkaipuu (1980)
  • Oma tie (1981)
  • 20 suosikkia – Mombasa (1996)
  • 20 suosikkia – Rannalla (2000)
  • Matkalla (2005)
  • Taiska – Hitit (2011)

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ Billboard (1979). Nielsen Business Media, Inc. ISSN 0006-2510.
  2. ^ Rantala, Juha: Ilmiöitä: Suomipopin tähdenlentoja. Tampere: Pop-lehti, 2006. ISBN 952-5546-24-1.
  3. ^ L'Espresso (2003). Izd. 6-9. „...(fratello dello showman Fabrizio) per una cantante finlandese, tale Taiska, «una delle poche eroine nel misero panorama del ... locali» e il brano è stato anche «ripreso nella colonna sonora di un film made in Suomi, "Menolippu Mombasa".
  4. ^ Levyarviot: KOKOELMA - Menolippu Mombasaan