Šablon:Izvor slike

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Dokumentacija šablona[uredi] [historija] [osvježi keš]
Ova dokumentacija je prikazana u Šablon:Izvor slike/dok.

Funkcija

Šablon se koristi za postavljanje teksta upozorenja na stranici za razgovor korisnika koji su postavili sliku/slike bez licence.

Šablon

{{subst:Izvor slike|"Slika"|~~~~}}

Izgled

Nije naveden izvor slike "Slika"

Hvala vam za postavljanje "Slika". Primijetio sam da u opisu slike nije izjašnjeno ko je kreirao sliku, dakle status licence (copyright-a) je nejasan. Ako ste vi kreirali tu sliku, onda trebate pojasniti zašto mi imamo prava da je koristimo na Wikipediji (pogledajte spisak šablona za slike). Ako vi niste kreirali sliku, onda morate objasniti gdje ste je pronašli i sl., u većini slučajeva link na stranicu gdje ste je pronašli i uslove upotrebe sadržaja te stranice.

Ako slika nema copyright oznaku (šablon), onda se treba dodati. Ako ste vi kreirali/uslikali sliku, audio ili video onda se može koristiti {{GFDL-ja}} šablon da bi slika bila postavljena pod GFDL licencom. Ako vjerujete da slika udovoljava kriterijama poštene upotrebe (engleski: fair use), onda koristite šablon kao {{fairuse}} ili neki od primjerenih šablona. Pogledajte Wikipedia:Šabloni za slike za cijelu listu šablona koji se mogu koristiti. Ako ste postavili još datoteka, molimo vas da provjerite i njihov izvor također. Spisak datoteka koje ste postavili možete naći ovdje. Slike bez izvora i bez pravilnih copyright šablona će biti obrisane sedmicu dana nakon postavljanja. Potpis

Spisak šablona

Spisak šablona uključuje šablone koji su u službenoj upotrebi na Wikipediji na bosanskom jeziku. Namijenjeni su svakodnevnom održavanju Wikipedije odnosno lakšem uređivanju, organizaciji i kategorizaciji članaka.