Šako Polumenta

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Sakib Polumenta, zvani "Šako"

Sakib "Šako" Polumenta[1] (rođen 27. marta 1961. u Bijelom Polju, SFR Jugoslavija) crnogorski je pjevač. Svoju profesionalnu karijeru počeo je 1993. godine, kada je izdao svoj prvi album Ej, sudbino. Šako Polumenta je bio vjenčan s Vesnom Polumenta, s kojom ima troje djece Rialdu, Adisa i Rijana. S Vesnom se rastao početkom 2006. godine.

Iz Šakine porodice profesionalnom muzikom također se bave njegova sestra Azra Polumenta i brat Damir Polumenta.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Ej, sudbino 1993)
  • Skitnica (1995)
  • Hej, ženo (1997)
  • Aman, Aman (1999)
  • Od ljubavi oslepeo (2000)
  • Šako Live (2001)
  • Dišem za tebe (2002)
  • Uvijek blizu (2004)
  • Karta za budućnost (2006)
  • Sanjao sam san... (2008)
  • Šako Polumenta i prijatelji (2010)
  • Heroj (2011)
  • Balade za nas dvoje (2011)

Reference[uredi | uredi izvor]