Šako Polumenta

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Sakib Polumenta, zvani "Šako"

Sakib Polumenta, zvani "Šako"[1] (* 27. mart 1961. u Bijelom Polju, SFR Jugoslavija) je crnogorski pjevač. Svoju profesionalnu karijeru je počeo 1993 godine, kada je izdao svoj prvi album "Ej, sudbino". Šako Polumenta je bio vjenčan sa Vesnom Polumenta, s kojom ima troje djece Rialdu, Adisa i Rijana. Sa Vesnom se rastao početkom 2006. godine.

Iz Šakine porodice se također bave sa profesionalnom muzikom njegova sestra Azra Polumenta i brat Damir Polumenta.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Ej, sudbino (1993)
  • Skitnica (1995)
  • Hej, ženo (1997)
  • Aman, Aman (1999)
  • Od ljubavi oslepeo (2000)
  • Šako Live (2001)
  • Dišem za tebe (2002)
  • Uvijek blizu (2004)
  • Karta za budućnost (2006)
  • Sanjao sam san... (2008)
  • Šako Polumenta i prijatelji (2010)
  • Heroj (2011)
  • Balade za nas dvoje (2011)

-

Reference[uredi | uredi izvor]