Amir Vuk

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Amir Vuk je bosanskohercegovački arhitekta i predsjednik Društva arhitekata Sarajeva od 1997. godine.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sarajevskog Univerziteta 1980. godine. Svoju prvu značajniju nagradu za arhitekturu dobio je 1986. zajedno sa kolegom i saradnikom Mirkom Marićem. Među njegovim značajnijim projektima ubrajaju se mnogobrojni trgovački centri, stambeni i poslovni objekti u Sarajevu te Obiteljska kuća Dino i renovacija i adaptacija Inat kuće nedaleko od Baščaršije. Pored radova u Bosni i Hercegovini Vuk je također radio u Sloveniji i Kanadi a od 1997. godine vodi arhitektonski atelje New Way. Amir Vuk se smatra jednim od najprominentnijih arhitekata i konceptualista u Bosni i Hercegovini

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak Amir Vuk koji govori o bosanskohercegovačkim biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.