Boyz II Men

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Boyz II Men
Boyz II Men nastupaju na Vega, Copenhagen.
Osnovne informacije
PorijekloPhiladelphia, Pennsylvania, SAD
Žanrovi
Karijera1985 - sada
Izdavači
Povezani umjetnici
Veb-sajtboyziimen.com
Članovi
Bivši članovi

Boyz II Men je vokalna grupa pjevača iz Philadelphia(SAD) koja se bavi R&B/soul muzikom. Grupa se formirala 1998 godine i sastojala se od 5 članova. Boyz II Men se sada sastoji od Wanya Morris, Shawn Stockman i Nathan Morris. U 2004 godini je Michael McCary izašo iz grupe dok je Marc Nelson već 1990 godine napustio grupu. Njih dvojica su bili originalni osnivači grupe.

Grupa je bila jako popularna između 1992 i 1997 godine. Imali su pet broj 1 hitova u Americi. Suđeći po prodajama njihovih albuma i singlova, oni su najuspješnija R&B grupa svih vremena.

Njihova najuspješnija pjesma je “End of The Road” koja je također soundtrack iz filma Boomerang u kojem glavnu ulogu ima poznati Američki glumac Eddie Murphy. Pojavili su se i u jednoj božićnoj epizodi popularne serije ‘The fresh prince of Bel-Air’.

Njihov najveći interrnacionalni hit je bio ‘One sweet day’ u saradnji sa Mariah Carey. Ova pjesma je stajala 16 sedmica na broju 1 na Američkoj top-listi.

Pjesma ‘Hey Lover’ sa reperom LL Cool J je također bila veliki internacionalni hit.

Zadnji album iz 2006 godine se zove The Remedy. U novembru 2007 je izašao njihov novi album koji se zove ‘Motown: A Journey Through Hitsville USA’.


Albumi[uredi | uredi izvor]