Cameron Mitchell

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Cameron Mitchell je izmišljeni lik iz naučno fantastične televizijske serije Stargate SG-1. Rođen je 1970 godine. U seriji Stargate SG-1 glumi ga Ben Browder. Pojavljuje se u devetoj sezoni kada preuzima ulogu vođe SG-1 ima nakon što Jack O'Neill napusti SGC. Po dolasku SGC saznaje da se SG-1 tim, zbog kog se i prijavio za to mjesto, raspao i da su članovi raspodjeljeni na druge zadatke. Stoga on sebi daje zadatak da pnovo okupi SG-1 pod svaku cijenu. Mitchellov otac bio je vojno lice, probni pilot u američkoj vojsci dok nije izgubio obje noge. U jednoj od epizoda Mitchell priznaje da ga je prestravilo kada je oca vidio prvi put takvoga. MItchell je predvodio diviziju F-302 u bici protiv Anubisa u sedmoj sezoni.