Cazin.net

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Cazin.NET
CazinNET logo.svg
Veb-adresahttps://www.cazin.net
SloganBudi informiran!
KomercijalnaDa
Vrsta sajtaMediji
RegistracijaNije potrebna,
Dostupni jezik/-cibosanski
Vlasnikteam Cazin.NET
Početak radaAugust 2003.
Trenutni statusaktivno

Cazin.NET je jedan od najposjećenijih bosanskohercegovačkih internet portala. Nastao je 2003. godine. Svakodnevno donosi informacije i vijesti iz Bosne i Hercegovine i svijeta. Osnivač i vlasnik internet portala cazin.NET je team cazin.NET-a.

Historija[uredi | uredi izvor]

Portal je nastao u augustu 2003. godine s ciljem regionalnog, tako i sadržajnog razvijanja. Od samog početka zamišljen je kao portal koji bi povezivao cazinsku dijasporu na jednom mjestu. U vrijeme kada je u Bosni i Hercegovini pristup internetu imao veoma mali broj korisnika, cazin.net je od samog početka bio nezaobilazna web-stranica cazinske dijaspore, ali i građana u BiH. Na početku su uglavnom objavljivane vijesti iz Cazina. Brzo je uveden i forum, koji je bio mjesto okupljanja cazinske dijaspore i samih cazinjana. Putem foruma sklopljeno je dosta ponzanstva od kojih su neka završila i brakom. Kroz 15 godina, cazin.net je od osnivanja konstantno rastao kako je rastao i broj internet korisnika u BiH.

Sadržaj[uredi | uredi izvor]

Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena. Sadržaj portala se od nastanka do danas konstantno povećavao i napredovao. Cazin.NET proizvodi vlastiti sadržaj ili ga legalno kupuje od novinskih i fotoagencija. Danas se na cazin.NET objavi oko 100 vijesti dnevno. Cazin.NET je nezavisni internetski medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija.

Statistika[uredi | uredi izvor]

Prema podacima alexa.com cazin.net je januaru 2018. godine bio 7. najčitaniji portal u Bosni i Hercegovini. Cazin.NET na Facebooku ima preko 230.000 fanova i jedna je od najaktivnijih Facebook stranica u Bosni i Hercegovini

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]