Corbin Bleu

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Corbin Bleu

Corbin Bleu Rivers „Corbin Bleu“ (21. februar 1989 u Brooklynu, New York City)[1] jeste američki pjevač i glumac.

Filmografja[uredi | uredi izvor]

Year Title Role Notes
1998 Soldier Johnny pojava
Beach Movie Kid
1999 Family Tree Ricky glavna uloga
Mystery Men Butch pojavljivanje
Galaxy Quest Young Tommy
2004 Catch That Kid Austin glavna uloga
2006 The Secret of the Magic Gourd (2007 film) Voice
High School Musical Chad Danforth snimljeno za televiziju (Disney Channel)
2007 Flight 29 Down Nathan McHugh snimljeno za televiziju (Showcase)
Jump In! Isadore "Izzy" Daniels snimljeno za televiziju (Disney Channel)
High School Musical 2 Chad Danforth snimljeno za televiziju (Disney Channel)
2008 High School Musical 3: Senior Year Chad Danforth prvi HSM u pozorištu
2009 Free Style Cale Bryant glavna uloga

TV serije[uredi | uredi izvor]

Year Title Role Notes
1996 High Incident N/A povremeno vraćanje
1996 ER dječačić jedna epizoda
1998 Malcolm & Eddie Matthew
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family Nick Elderby
2001-2002 Amanda Show Russel Carter
2005—2007 Flight 29 Down Nathan McHugh vodeća uloga
2006 i 2007 Ned's Declassified School Survival Guide Spencer Dvije epizode
2006 i 2008 Hannah Montana Johnny Collins Dvije epizode
2008 Jonas Brothers: Living The Dream Himself jedna epizoda
2009 Phineas and Ferb Coltrane Dvije epizode
2009 (Otkazano nakon dvije epizode) The Beautiful Life: TBL Issac član glavne ekipe


Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Corbin Bleu". IMDb. Pristupljeno 2016-05-26.