DJ Krmak

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
DJ Krmak
Žanrovi pop, folk
Karijera 1999. - danas
Izdavači Lazarević
BALLOON records
Gold
VIP

DJ Krmak (pravo ime: Goran Žižak) rođen je u Banjoj Luci. Pjevač je, kako on sam naziva, techno-dance-folk muzike.

Biografija[uredi | uredi izvor]

DJ Krmak, Goran Žižak je rođen u Banja Luci. Muzikom se počinje baviti od svoje 12. godine svirajući po obližnjim motelima, zabavama. 1986. godine odlazi na služenje vojnog roka, nakon čega se ponovno vraća muzici. Početkom rata odlazi u austrijski Tirol, kasnije se seli u Beč.Popularan je širom cijele bivše Jugoslavije, ponajviše po svom specifičnom performansu i živim scenskim nastupima. Njegove pjesme se tiču uglavnom aktuelnih životnih tema, te se pojavljuju kao parodija cijele ovdašnje muzičke scene. Te njegove pjesme neki smatraju zabavnim, smiješnim i kreativnim, dok drugi smatraju da su glupe i sirove.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Коckari (1999)
  • Šumaher (2000)
  • Bo San Remo(2001)
  • Hollywood (2003)
  • Мeksikanac (2004)
  • Vanzemljaci (2006)
  • Klasična armija (2007)
  • Tu Tu (2008)
  • Bez konkurencije (2010)
  • Doživotna (2012)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]