Erasure

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Erasure
Erasure - 1992.jpg
Erasure 1989.
Osnovne informacije
PorijekloLondon, Engleska, Ujedinjeno Kraljevstvo
Žanrovi
Karijera1985–
Izdavači
Veb-sajterasureinfo.com
Članovi

Erasure je britanska synth-pop grupa. Osnovali su je 1985. Andy Bell (vokal) i Vince Clarke (gitara, klavijatura).

Njihove najpoznatije pjesme su: "Oh l'Amour", "Sometines", "Victim of Love", "Ship of Fools", "A Little Respect", "Stop!", "Drama!", "Blue Savannah", "Chorus", "Love to Hate You", "Always" i druge.

Članovi[uredi | uredi izvor]

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Wonderland (1986)
  • The Circus (1987)
  • The Innocents (1988)
  • Wild! (1989)
  • Chorus (1991)
  • I Say I Say I Say (1994)
  • Erasure (1995)
  • Cowboy (1997)
  • Loveboat (2000)
  • Other People's Songs (2003)
  • Nightbird (2005)
  • Light at the End of the World (2007)
  • Tomorrow's World (2011)
  • Snow Globe (2013)
  • The Violet Flame (2014)
  • World Be Gone (2017)
  • The Neon (2020)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]