KRS-One

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Lawrence Krisna Parker
KRS-One crop.jpg
Rođenje (1965-08-20) 20. august 1965. (starost: 54)
Brooklyn, SAD

KRS One je nadimak (Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everybody) Lawrenca Krisna Parkera. Za vrijeme njegove karijere je isto imao nadimke Kris Parker, The Blastmaster i The Teacha.

On je rapper iz Bronxa, New York. Mladi Kris Parker je primio prvi put svoj najpoznatiji nadimak dok je pravio graffiti u Bronxu. Potpisivao se je sa KRIS-one što je kasnije postalo KRS-1 ili KRS-ONE.

Skupa sa DJ Scott la Rock su se zvali Boogie Down Productions (BDP). Njihov prvi album zvao se "Criminal Minded".

Diskografija[uredi | uredi izvor]

BDP Albumi[uredi | uredi izvor]

  • Criminal Minded (1987)
  • By All Means Necessary (1988)
  • Ghetto Music: The Blueprint of Hip Hop (1989)
  • Edutainment (1990)
  • Live Hardcore Worldwide (1991)
  • Sex and Violence (1992)

KRS-ONE albumi[uredi | uredi izvor]

  • Blueprint: the mixtape (?)
  • Return of the Boom Bap (1993)
  • KRS-One (1995)
  • I Got Next (1997)
  • The Sneak Attack (2001)
  • Prophets Vs. Profits (2002)
  • Spiritual Minded (2002)
  • The Mix Tape/Prophets vs. Profits (2002)
  • Digital (2003)
  • Kristyles (2003)
  • Keep Right (2004)
  • Life (2006)