Lee Ranaldo

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Lee Ranaldo
Leescrewdriver.jpg
Rođenje (1956-02-03) 3. februar 1956 (63 god.)
SAD

Lee Ranaldo (rođen 3. februara 1956.) je bio pjesnik, slikar, vokal i gitarist američke rock grupe Sonic Youth.

Ranaldo Moonlander, 2007

Bibliografija[uredi | uredi izvor]

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • From Here to Infinity (1987)
  • A Perfect Day EP (1992)
  • Scriptures of the Golden Eternity (1993)
  • Broken Circle / Spiral Hill EP (1994)
  • East Jesus (1995)
  • Clouds (1997)
  • Dirty Windows (1999)
  • Amarillo Ramp (For Robert Smithson) (2000)
  • Outside My Window The City Is Never Silent – A Bestiary (2002)
  • Text Of Light (2004)
  • Maelstrom From Drift (2008)
  • Countless Centuries Fled Into The Distance Like So Many Storms EP (2008)

& Lydia Lunch

  • No Excuse b/w A Short History of Decay (7" / Figurehead, 1997)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]