Lexa Doig

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Lexa Doig
Lexa Doig klinck.jpg
Lexa Doig
Rođenje (1973-06-08) 8. juni 1973 (47 god.)
Toronto, Kanada

Alexandra L. Doig (8. juni 1973) je kanadska glumica poznata po umjetničkom imenu Lexa Doig. Njena možda najpoznatija uloga bila je uloga Rommie u naučno-fantastičnoj TV seriji Andromeda, te u sporednoj ulozi u seriji Stargate SG-1.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • Tactical Force (2011)
  • Eureka (2007)
  • The 4400 (2005)
  • Stargate SG-1 (2005)
  • Human Cargo (2004)
  • The Tracker (2001)
  • Jason X (2001)
  • Code name phoenix (2000)
  • Andromeda (2000)
  • No Alibi (2000)
  • Earth: Final Conflict (1999-2000)
  • CI5: The New Professionals (1998)
  • While My Pretty One Sleeps (1997)
  • TekWar (1994)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]