Nihad Alibegović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Nihad Alibegović
Porijeklo Bosna i Hercegovina
Žanrovi folk
Instrumenti Harmonika
Karijera 1984. - danas
Izdavači InTakt Records
Gold Music
Hayat Production
BN Music
Veb-sajt http://www.nihad-alibegovic.net/#!
Albumi
Zelena Blago meni Samo za nju
(2008) (2010) (2012)

Nihad Alibegović (1. januar 1962, Gornji Vakuf, Bosna i Hercegovina) je bosanskohercegovački pjevač narodne muzike.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Nihad Alibegović rođen je 1962. godine, porijeklom iz sela Voljice kod Gornjeg Vakufa, gdje je završio gimnaziju. Pjevanjem se počinje baviti od 1982. godine kada je pobijedio na takmičenju pjevača amatera BIH u Sarajevu. Prvi album je izdao u beogradskoj izdavačkoj kući "Jugodisk" 1984.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Galebe moj 1984.
  • Plači sa mnom violino 1987.
  • Tebe nema 1991.
  • Ljubi, ljubi mene ti 1993.
  • Zvijezda sreće 1999.
  • Nemoj, pa se ne boj 2003.
  • Noćas s′ tobom ostajem 2004.
  • Produži moj život 2006.
  • Zelena 2008.
  • Blago meni 2010.
  • Samo za nju 2012.

Reference[uredi | uredi izvor]