Pazite da ne bude gužva

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Pazite da ne bude gužva
RežiserMarcello Fondato
ProducentMario Cecchi Gori
Scenarist(i)Vicente Coello
Jesús R. Folgar
Marcello Fondato
Francesco Scardamaglia
UlogeBud Spencer
Terence Hill
John Sharp
Donald Pleasence
Muzika
  • Guido and Maurizio De Angelis
  • Guido De Angelis
  • Maurizio De Angelis Izmijeni na Wikipodacima
Žanrkomedija
MontažaSergio Montanari
Alfonso Santacana
Distributer
  • MOKÉP Izmijeni na Wikipodacima
Premijera1974.
Trajanje98 minute
ZemljaItalija
Španija
JezikItalijanski

Pazi da ne bude gužve (italijanski: Altrimenti ci arrabbiamo!) jest italijansko-španska komedija iz 1974. u režiji Marcella Fondata. Ovo je osmi od ukupno 17 filmova u kojima glume Bud Spencer i Terence Hill. Film je sniman u Madridu i Rimu.[1]

Radnja[uredi | uredi izvor]

Automehaničar Ben i izvjesni Kid zajedno osvajaju novi crveni Buggy na takmičenju, a ne znaju kako da ga podijele. Kada odu u obližnji zabavni park, odluče ga srediti u kafiću koji gangsteri upravo ruše. Njih dvojica nemaju ništa protiv, sve dok se gangsteri ne zanesu do te mjere da unište njihov novi Buggy. Ben to prihvata kao gotovu stvar i odlučuje da nastavi sa pripremama za pevanje u horu, ali Kid ga nagovara da ne odustane samo od izgubljenog automobila. Zajedno odlaze do šefa gangstera mafije i ljubazno ga zamole da nadoknadi štetu tako što će im kupiti novi crveni Buggy do sutra popodne. Psihijatar mafijaškog bosa, opsjednut Freudom, savjetuje ga da bude zao, pokazuje snagu i analizira da su njih dvoje samo "djeca koja u njemu vide tatu i žele im kupiti novi auto".

Na njegov nagovor, šef mafije unajmi motociklističku bandu sljedećeg popodneva da se pojavi ispred Benove i Kidove radionice. Ali umjesto da ih banda tuče, Ben i Kid su tukli bandu. Kako bi pokazali da su ozbiljni u vezi s novim Buggyjem, prate opasnog mafijaša Attilu i tuku ga sa svojim ljudima u teretani. Šef mafije tada šalje ubicu Paganinija da likvidira njih dvojicu. Međutim, Ben i Kid ga izluđuju skrivajući se u koru u orgonskoj dvorani. Tada Kid otima svoju pušku i tjera ga da svira violinu. Psihijatar je potom nagovorio šefa da prebije Jeremiasa, starog Bena i Kida prijatelja. To njih dvojicu toliko naljuti da autom upadaju u vilu mafijaša tokom zabave i sve ih pretuku. Sljedećeg dana, shvativši da je mnogo jeftinije jednostavno ispraviti njihovu grešku, mafijaški bos im kupuje dva nova Buggija. Međutim, tokom vožnje, sudaraju se i Kid slučajno uništi Benov auto.

Uloge[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Filming locations for Watch Out, We're Mad". Internet Movie Database. Pristupljeno 2. 2. 2022.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]