PopCap Games

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
PopCap Games
Vrsta privatno
Industrija Online/offline tv/video igre
Osnovano 2000
Sjedište Sjedinjene Američke Države 2401 4th Ave, Suite 810, Seattle, SAD
Proizvodi tv/video igre
Zaposleni preka 200
Veb-sajt popcap.com

PopCap Games je on-line prodavač i kreator igara. Utemeljen je 2000. godine sa sjedištem u Seattleu i Washingtonu. Osnovali su ga John Vechey, Brian Fiete i Jason Kapalka i sa još stotinu ljudi. Prema dosadašnjim statistikama sa PopCapa je downloadovano oko 150 miliona puta i čak pet miliona puta skinuta je igra Bejeweled. PopCap igre na internetu mogu se naći u PC, Mac, Xbox, Xbox 360, JAVA, PDA, i u ostalim mini formatima što je povećalo njihovu popularnost i poslovanje. Njihove igre su uglavnom deluxe takozvani format kojeg su sami izmislili. Njihovu kompaniju su proslavile igre Chuzzle, mali čupavci u zanimljivoj mozgalici, Zuma poznata žabica na čiju je ideju napravljeno dvadesetak igara, Bejeweled poznata igra sa draguljima u mozgalici i mnogo drugih raznih i zanimljivih igara.

Spisak igara kreiranih i predstavljenih[uredi | uredi izvor]