R. Kelly

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
R. Kelly
Ballasyrkellypic.jpg
Osnovne informacije
Žanrovi R'N'B, pop, soul, rap
Zanimanje pjevač, plesač, glumac
Karijera 1989 -
Izdavači Jive, RCA, Zomba, Rockland
Veb-sajt r-kelly.com

Robert Sylvester Kelly (Illinois, 8. januara 1967), jeste američki pjevač, pisac, producent i reper.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • 1992: Born into the 90's
  • 1993: 12 Play
  • 1995: R. Kelly
  • 1998: R.
  • 2000: TP-2.com
  • 2002: The Best of Both Worlds
  • 2003: Chocolate Factory
  • 2004: Happy People/U Saved Me
  • 2004: Unfinished Business
  • 2005: TP3.Reloaded
  • 2007: Double Up
  • 2009: Untitled
  • 2010: Love Letter
  • 2012: Write Me Back
  • 2013: Black Panties