Razgovor s korisnikom:Emx/Arhiva6

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Kategorije[uredi izvor]

Može li Bot izbristati tu Biografije cat.?--Pavone 21:04, 2 novembar 2006 (CET)

Ne treba je brisati, već će on samo izbaciti sve članke iz te kategorije. --Emx 21:20, 2 novembar 2006 (CET)

MedijaViki:Monobook.js[uredi izvor]

Kako funcionise ovaj pageview counter? --Elmir[demicx] 17:04, 3 novembar 2006 (CET)

Trebao bi uskoro biti na http://tools.wikimedia.de/~leon/stats/wikicharts/?wiki=bswiki --Emx 17:08, 3 novembar 2006 (CET)

Wikizvor[uredi izvor]

Možeš li molim te svog bota aktivirati na wikizvoru kako bi biblijske članke Tomislava Dretara pravilno kategorisao? Trebalo bi sve članke iz kategorije Stvaranje kao što je s:Biblija (Tomislav Dretar)/Jakub je pozvan doći u Egipat izbaciti iz svih ostalih kategorija, tako da ostane samo u jednoj kategoriji? I bi li mogao promijeniti kategoriju ovog članka iz [[Kategorija:Stvaranje]] u [[Kategorija:Stvaranje|Jakub je pozvan doći u Egipat]]? --Kahriman 18:01, 5 novembar 2006 (CET)

Da svi članci iz kategorije Stvaranje ostanu samo u kategoriji Stvaranje|ime članka? --Emx 18:06, 5 novembar 2006 (CET)
Aha, samo da ne bude Stavaranje|Biblija (Tomislav Dretar)/Jakub je pozvan doći u Egipat nego Stvaranje|Jakub je pozvan doći u Egipat (bez ovog Biblija (Tomislav Dretar)). Možel? --Kahriman 18:08, 5 novembar 2006 (CET)
Uh, ne bih ti znao sad to odmah :) čekam dok vidim sa nekim na IRCu, pa ću onda zaorat' :) --Emx 18:10, 5 novembar 2006 (CET)
Ma polako, bez ikakvog srkleta. Kad stigneš i kad mogneš. Nigdje nam se ne žuri :) --Kahriman 18:12, 5 novembar 2006 (CET)

Prazna kategorije[uredi izvor]

Zdravo.

Vidim da se izmedu ostalog obrisao kategorije fudbal i Osmansko carstvo. Ove kategorije sadrze sablon "Kategorija nije u upotrebi" koja informise korisnike o pravilnoj kategoriji. Molim te nemoj u buducnosti brisati ove kategorije.

Pozdravi --EmirA 12:27, 7 novembar 2006 (CET)

Uredu. Znači, kategorije trebaju biti prazne, i na njima treba biti šablon? --Emx 12:35, 7 novembar 2006 (CET)

viktor viktor (slučajno neprijavljen) je stavio sliku "prekrizen casasaur logo" koju je zatražio od autora slike. Nadam se da je sve uredu..osim što slika ima čudno ime...upotpunjava članak o toj temi.

Wikivijesti[uredi izvor]

Reci mi da li znaš kako da promijenimo interfejs na wikivijestima? Mislim da trebamo promijeniti naziv "istorija" na "historija", itd. Valjda znaš o čemu govorim.

P.S. Sta je Wikiuniversity. Ne mogu da shvatim zašto se koristi. Pozdrav, Vseferović 19:08, 9 novembar 2006 (CET)

Treba promijeniti MediaWiki poruke, mogu se naći na n:Special:Allmessages. Ipak je bolje da završimo sa kompletnim prijevodom interfejsa one jedne php datoteke, pa bi tako svi wiki projekti na bosanskom jeziku imali isti interfejs. Što se tiče Wikiversity-a, on je namijenjen učenju, dakle ima sve naučne članke koji su korisni učenicima i studentima. --Emx 19:18, 9 novembar 2006 (CET)

Hvala za sliku[uredi izvor]

01:40, 11 novembar 2006 (CET)


Birokrata[uredi izvor]

Čestitam na kandidaturi. Mišljenja sam da bi nam pored tvoje kandidature dobro došao još jedan birokrata, možda ne bi bilo loše kandidirati Demicxa. Dalje, na popisu administratora i birokrata trebalo bi navesti kao na hr wikipediji koji su odsutni a koji su aktivni, jer činjenica je da veći dio njih nije aktivan već mjesecima. --Pavone 15:35, 15 novembar 2006 (CET)

Slažem se; Elmir također dosta radi na različitim poljima, i također dosta radi na prevodu interfejsa. Ja mislim da tim neaktivnim administratorima treba "skinuti" te ovlasti, kao što je nedavno zatraženo na meta-i za srpsku Wikipediju. Šta misliš? Da postavim ovo npr. na WP:A, i da izglasamo to te da se obavi? --Emx 18:05, 15 novembar 2006 (CET)
Mislim da bi možda njih (birokrate ili sysope) trebalo prethodno obavijestiti. U svakom slučaju trebalo bi na popisu administratora i birokrata postaviti i datum njihovog zadnjeg doprinosa, a onda koncem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca pokrenuti pitanje aktivnosti pojedinaca.

--Pavone 22:59, 15 novembar 2006 (CET)

Mislim da je neprihvatljivo skidati administratorske ovlasti ljudima koji su bili pokretaci i prvi korisnici Wikipedije na bosanskom jeziku, jer oni nisu samo aktivni na ovoj Wikipediji, nego i na engleskoj, a u zadnje vrijeme je Dado imao zdravstvenih problema zbog cega je bio opravdano odsutan, dok je Harun bio zauzet takodjer privatnim stvarima. Oni ce se vratiti na Wikipediju. Rjesenje je kao sto je Pavone rekao, da se navede ko je aktivan , a ko ne, informacije radi, umjesto da se ide na Metu i skidaju ovlasti. Nije ni kolegijalno. U svakom slucaju moj glas je protiv, osim ukoliko se oni tako ne izjasne. Emir Kotromanić 23:15, 15 novembar 2006 (CET)
Ipak sam promijenio mišljenje, slažem se s tobom. Prema Posebno:Listadmins vidim da je samo Pingos skoro dvije godine neaktivan, i šta uraditi po tom pitanju? --Emx 23:26, 15 novembar 2006 (CET)
Čovjek je zaslužio te ovlasti svojim ranijim radom i zalaganjem. Ako ga nema da koristi privilegije koje mu ta titula donosi nije ni bitno. Svi mi imamo periode kada nam se prioriteti mijenjaju i kada neke aktivnosti moramo zapostaviti zbog drugih poslova. Neka njemu tih ovlasti, a ako se nekada vrati dobro je došao, jer kvalitetni i ozbiljni saradnici su rijetkost. Ado 13:10, 16 novembar 2006 (CET)
Mišljenja sam da u svakom slučaju trebamo istaknuti aktivnost, odnosno neaktivnost pojedinaca na stranicama o administratorima, te da trebamo stupiti u kontakt s njima, možda neki od njih ne žele ili više ne mogu ili su privremeno spriječeni, te ih upitati o njihovim daljim namjerama. Dalje, Emx je malo prenaglio što se tiče skidanja ovlasti, ali činjenica je da trenutno od upravnika je aktivan samo Emir.--Pavone 13:38, 16 novembar 2006 (CET)
Uredu, samo sam pitao šta uraditi po pitanju tog korisnika :) ništa više, samo bi trebali kontaktirati iste i vidjeti to što si rekao, da li namjeravaju raditi i dalje i sl. Ne želim raditi ništa sam, nego da se cijela zajednica dogovori. --Emx 15:08, 16 novembar 2006 (CET)

Blokiranje[uredi izvor]

Emx, nemoj blokirati korisnike koji rade korisne stvari, jer mnogi od njih ne razumiju koncept Wikipedije, radije im objasni da se tako ne radi odnosno da postoji više projekata. Blokiranje se radi prema pravilniku za Vandalizam. Emir Kotromanić 18:30, 16 novembar 2006 (CET)

Također, sevdalinke slobodno mogu da ostanu i na Wikipediji, jer se može pisati analiza pjesme, dodatni podaci, interpretacija i sl. u obliku članka, tako da radije stvaljaj šablon {{u začetku}} umjesto brisanja ili preusmjeravanja na Wiki izvor. Neka i tamo stoji, ali ništa ne smeta ni na Wikipediji ukoliko se dodaju neki dodatni podaci. Emir Kotromanić 18:32, 16 novembar 2006 (CET)

Već je dogovoreno da te pjesme pripadaju Wiki izvoru, a na Wikipediji se mogu nalaziti samo ako članak sadrži analizu pjesme kao što si rekao, te link ka tekstu na Wikiizvoru. Korisnik je blokiran ne zbog vandalizma, već zbog upornog pisanja tih pjesama, a treba se uputiti na Wikiizvor. Uostalom, to je dinamička IP adresa, moguće je da će uskoro doći pod nekom drugom IP i postavljati druge članke. --Emx 20:57, 16 novembar 2006 (CET)

Kraljevina Srbija[uredi izvor]

Emire, imam problem sa ovim šablonom i člankom Kraljevina Srbija. Možeš li molim te probati ispraviti? --Kahriman 14:24, 18 novembar 2006 (CET)

Sređeno. --Emx 16:13, 18 novembar 2006 (CET)
Zahvaljujem i izvinjavam se na lapsusu :)) Hoćemo li stavljati kartu (onu što je Vernes našao)? --Kahriman 21:36, 18 novembar 2006 (CET)
Stavi, ta je ispravnija. --Emx 21:50, 18 novembar 2006 (CET)

Pomoć :)[uredi izvor]

Skok na hr irc kad vidiš poruku, molim te. Treecko i ja imamo pitanje za tebe :) Pozdrav --MayaSimFan 15:15, 18 novembar 2006 (CET)

I to sređeno :) --Emx 16:13, 18 novembar 2006 (CET)

KS[uredi izvor]

Ja sam mislio promijeniti ali ne znam tačnu lokaciju Srbije u to vrijeme. Ja baš nisam siguran da je Vojvodina pripadala Srbiji. Vidjeću na Engleskoj wikipediji. Pozdrav, Vseferović 18:40, 18 novembar 2006 (CET)

Evo ova karta pokazuje tačnu lokaciju. Sad moramo razmisliti da li je vrijedno izgubiti vrijeme na crtanju karte (mape) ako i njih očigledno ne zanima. :) Vseferović 18:45, 18 novembar 2006 (CET)

Općine[uredi izvor]

Emire, dobrodošo. Vidim nema te u zadnje vrijeme. Da te pitam, da li ti mogao uraditi da ako se u šablon [1] na en wikipediji upiše Federation of Bosnia and Herzegovina, da se automatski doda još jedna rubrika za kantone? --Kahriman 21:57, 30 novembar 2006 (CET)

Da, zamolio bih te da ubacis "if" sablon u infokutiju. Ako je opcina u FBiH onda korisnik moze upisati kanton, ako nije onda nece se pojaviti u infokutiji na clanku (naravno ako znas to uraditi). Hvala, Vseferović 22:39, 30 novembar 2006 (CET)
Kad stignem, stvarno nemam vremena. --Emx 17:40, 1 decembar 2006 (CET)

Pokemon[uredi izvor]

Evo posla, Emx! :)) Ako ti si raspoložen, malo sredi, pa mi javi ako smijem prebacivat druge! :)--Treecko 22:45, 2 decembar 2006 (CET)

Da...[uredi izvor]

Pa to sam i ja mislio prije par mjeseci, ali Emir K. nam je rekao da svaki korisnik ima pravo na svoju korisničku stranicu. Slažem se s tobom da bosanska Wikipedija treba imati generalnu dobrodošlicu. Pozdrav, Vseferović 21:46, 9 decembar 2006 (CET)

To je samo njegovo mišljenje i slažem se sa njim, ali preglednije je i efikasnije da imamo jedan šablon... --Emx 21:47, 9 decembar 2006 (CET)
Šta mislis o članku Benenwo pictures? Spam? Pogledaj razgovor početne stranice. Pozdrav, Vseferović 21:52, 9 decembar 2006 (CET)
Nakon nekog razmišljanja obrisao sam članak. Ako neko želi napisati nešto o tome, nek napravi novi članak i lijepo to uradi. --Emx 21:56, 9 decembar 2006 (CET)
Dok ste bili malo odsutni, mi (bosanci) smo imali probleme na en wikiu. Ja sam tražio pomoć i napokon dobio sam podrške od nase wikipedija. Problem je bio da Korisnik:Estaviti je napravio šablon "infobox RS" (infokutiju samo za opstine u Repblici Srpskoj). Nije to toliki problem, ali tekst u samom šablonu je. Tri puta je spominjao RS. Ja i Kahriman smo pokrenuli akciju da se to ukine. Zato smo mi trazili tvoju pomoc za "Infokutiju BiH municipalities". Problem je riješen ali jos radimo dosadni posao postavljanja nove infokutije. Dakle, problem je da nema puno aktivni bosanaca na en wikiu. (Dado (trenutno neaktivan zbog bolesti), Emir Arvem (Emir K.), Ja, i LiveForever smo jedini bošnjaci aktivni ne en-u). Ako imaš vremena baci pogled na englesku Wikipediju. Mi nemamo „Bošnjačkog admina ne en wiki-u“. Ja mislim da se kandidijum za par mjeseci već sam o tom razgovarao sa HRE, koji mi je sumnjiv. Sve ijedan srbin, a čak i hrvat, bi glasao protiv mene i ako imam relativno neutralan pogled na en wiki-u. Korisnik:Duja je postao admin i koliko vidim sve ijednog novog bošnjačka blokia kao sockpuppet Korisnika:HAhahihibo. Oni su glavni za članke o balkanu, a to nesmije tako biti. Vseferović 22:11, 9 decembar 2006 (CET)
Čuj, iako ne uređujem stranice vrlo često na en wiki, aktivan sam svaki dan i pratim "watchlist"-u (praćene članke, izmjene na njima). Mogu vam pomoći, naravno, šta god da treba. I sam vidim u kakvoj smo poziciji i kakve se stvari dešavaju. --Emx 22:13, 9 decembar 2006 (CET)

DynamicPageList[uredi izvor]

DynamicPageList ne funkcionise na Nedavnim izmjenama. DynamicPageList se mora prethodno instalirati. Vidi ovdje. Pozdrav. --Elmir[demicx] 00:32, 11 decembar 2006 (CET)

Nije instalirana, vidim. Ništa onda, mislio sam da se prikazuje 5 članaka iz kategorije "potrebno preuređivanje", ali ništa. Nema veze... --Emx 18:04, 11 decembar 2006 (CET)

Bosniakophobia[uredi izvor]

Predlazem da otvorimo temu Bosniakophobia na engleskoj wikipediji. A mogli bi i ovdje da otvorimo temu na nasem jeziku, Bosnjakofobija. Ko je za? Bosniak 10:04, 11 decembar 2006 (CET)

Srebrenica Massacre[uredi izvor]

Pozivamo te da se ukljucis i pomognes u odbrani istine na engleskom clanku Srebrenica Massacre: http://en.wikipedia.org/wiki/Srebrenica_massacre .

Clanak je pod konstantnim vandalizmom srpskih i pro-srpski orjentiranih vandala i revizionista kao sto je KarlXII i slicni. Vidi diskusiju http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Srebrenica_massacre .

Treba nam pomoc i vise ljudi da paze na clanak. Molimo vas pomozite meni i Fairview360 da odbranimo clanak od vandalizma.

Bosniak http://en.wikipedia.org/wiki/Srebrenica_massacre

Skladište slika[uredi izvor]

Hvala na poduci. Uklonite što Vam smeta. Ali te su slike inače nedostupne i sad ih Wiki ima na raspolaganju, pa makar i u skladištu. Ali Wikipedija nije ni kutija za istresanje neciviliziranog ponašanja, za to postoji umni filter koji propusti izići u javnost samo ono što je pristojno. A Vama, dragi gospodine treba odnjegovati nekoliko generacija da bi Vaši potomci znali pristojno izraziti svoje napomene.--Mitras 10:35, 12 decembar 2006 (CET)

Očito ne poštujete pravila razgovora (pogledajte en. wiki) i izražavate se na neprikladan način, a što se tiče napomene glede slika, ona je kopirana sa engleske wikipedije i prevedena na engleski jezik; ista se koristi i na brojnim drugim Wikipedijama. --Emx 16:13, 12 decembar 2006 (CET)

Copyright of The Diplome from Tomislav Dretar[uredi izvor]

Štovani Emx, Svi traženi podatci se nalaze na slici samoj: Samo treba pogledati pečat i naziv izdavača Biografski institut u Cambridgu (University): Ako ništa ne odgovara, obrišite sve:Ako Tomislav Dretar ne treba Bosni, vala, ne treba ni ona njemu:Sretan Vam put u budućnost, nadam se svjetsku s Tunjom i kompanijom:--Mitras 19:15, 12 decembar 2006 (CET)

Nikakva slika nije postavljena na Wikipediju, a ostalom takvi "dokazi" za nečijim "znanjem" nisu potrebni, na Wikipediji se vaš "rad" i doprinos mjeri brojem izmjena, napisanih članaka, razgovorima sa drugim korisnicima i generalnom ponašanju sa zajednicom. Jednostavno možete postati omiljeni korisnik brojnih drugih korisnika, zajedno pisati članke, praviti odabrane članke mjeseca, pomagati drugim u Wiki sintaksi i mnogo drugih stvari. Ovakvim stvarima se radi nešto sasvim drugačije, ali izgleda da niste vidjeli pravu stranu Wikipedije koja je ovdje dosta puta prikazana; gdje korisnici marljivo rade jedni sa drugima, rješavaju pravopisna i gramatička pitanja te prevode članke sa drugih Wikipedija. --Emx 19:36, 12 decembar 2006 (CET)