Razgovor s korisnikom:Kal-El~bswiki/Arhiva 2

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Odgovor na pitanje u vezi engleskog[uredi izvor]

Tačnije,ja sam peti razred,ali dobro poznajem engleski i čak sami i jedan od korisnika en wikepedie.Za tvoju informaciju nisam boravio u zapadnim zemljkama,ali sam odgledao bezbroj filmova na engleskom,tako da se može reći da je moj babel u vezi engleskog i razine 2,i dokaz ti je mnogo članaka od kojih sam većinu preveo sa engleske wikepedia i ja sam najmlađi član wikepedie tako to ne mora značti ako sam jako mlad da sam i loš u engleskom i mislim da ne bi trebao nikome govoriti koliko zna engleski valjda on to sam zna jer da ne znam ne bih ni stavljao taj babel.Netko 14:11, 17 januar 2007 (CET)

Nešto sam stariji od Nedima ali engleski poznajem vrlo dobro, što se može i vidjeti po napisanim člancima, radu na en. wiki, ali i jednostavnom Google pretragom. Engleski je svima potreban, slažem se. --Emx 14:17, 17 januar 2007 (CET)

Problem je sto vecina korisnika ne poznaje engleski jezik dovoljno dobro da bih uocili koliko ga lose znaju. Zbog toga tvrde da se nalaze na avanciranom nivou (3) ili maternjem (4). Sto se tice engleskog jezika i skolstva u BiH ono drzi veoma nizak nivo (cast izuzetcima). Nivo 3 znaci da mozete voditi konverzaciju (o bilo cemo) bez problema sa osobom sa engleskog govornog podrucja. Zelio bih da vidim koliko korisnika bs wikipedije moze voditi diskusiju o bilo cemu na engleskom jeziku.

Nedime, nije lose biti siguran u sebe, ali takodjer ne treba ni pretjerivati. Ja koristim engleski jezik svaki dan u mom poslu i vodim projekte sa vise osoba sa kojima jedino mogu komunicirati na engleskom jeziku. Takodjer boravio sam duze vrijeme u zemljama sa engleskog govornog podrucja. Tek sada sam uvidio koliko lose covjeka skola/film/internet pripremi za ozbiljne diskusije. Ne treba sebe zavaravati, sto prije uvidis da tvoj engelski nije perfektan to ce ti biti lakse da ga naucis jos bolje.

Pozdrav --EmirA 15:30, 17 januar 2007 (CET)

Danas djeca, koja se školuju po našem obrazovnom sistemu, sa završenom osnovnom školom mogu biti doktori nauka :)) --Kahriman 15:53, 17 januar 2007 (CET)

Upravo o tome govorim. A ti Nedime, ne moraš biti drzak, ipak sam stariji i iskusniji od tebe. Ja te ne moram poznavati da ti kažem da NEMAŠ napredno znanje iz engleskog. Ti NE MOŽEŠ imati napredno znanje iz engleskog u 5. razredu osnovne škole. Što se mene tiče, možeš staviti da ti je maternji.. Pozdrav! Kal-El 16:16, 17 januar 2007 (CET)

Arhiva[uredi izvor]

Evo, valja li? Ako želiš neku drugu sliku, možeš je potražiti na commonsu. Sada trebaš na ovaj link (Arhiva 1) prebaciti sve poruke koje želiš arhivirati (preporučujem ti da ostaviš one poruke kao što je ova sa Nedimom, jer bi još neko možda htio prozborit koji). Et, ako ti još šta zatreba, slobodno reci. Pozdravi. --Kahriman 16:50, 17 januar 2007 (CET)

U vezi Digimona[uredi izvor]

OK vidim da sam dobio još jednog prijatelja koji može uređivati razne Anime kategorije i drago mi je.Što se tiče digimona nikada ih nisam gledao jer ne postoji nikakva sihronizacija BHS jezika,ali svako da ću pomoći jer uvijek postoje stranice na ostalim wikepediama na kojima se mogu informisati ili mi ti daj određene informacije,a što se tiče anime kategorije ja želim nastaviti tako da hoću da pravim i power rangers na bosanskom iako i neje baš anime pogledaj na engleskoj stranici i ja želim nešto slično.Hvala i vidim da još većih interesovanja i moramo popraviti Yu-Gi-Oh stranicu i imamo za nju šablon te moramo napraviti pokemon stranicu.Bye.

U buduće se potpisuj sa 4 tilde (~) gdje god nešto pišeš (osim članak, naravno).. Ja cu početi prepisivati šablone sa en wiki, pa onda ćemo početi "laganini" članke :-) Pozdrav!! Kal-El 04:36, 23 januar 2007 (CET)

Dobro samo još da te pitam hoćemo li raditi o Digimonu po jedan članak o jedan članak za svakog lika ili samo jednu stranicu i računaj na moju pomoć i nisam znao da wikepedia ima članak pod imenom anime. Netko 11:26, 23 januar 2007 (CET)

Radit ćemo jedan lik - jedan članak. Kal-El 17:23, 23 januar 2007 (CET)

OK da ne kažeš da sam beskoristan evo ti odmah baza slika za crtić ovdje iako malo osiromašena dovoljna je da se poslužiš i malo je preurediš i dodaš neke svoje dodatke. Netko 20:38, 23 januar 2007 (CET)

Odgovor[uredi izvor]

Za tog tipa nikad nisam čuo možda možeš biti malo prezicniji u lokaciji i napravio sam članak Digimon,sad je dosta posla na tebi.Pozdrav.

Netko 18:31, 24 januar 2007 (CET)

Kahriman2[uredi izvor]

Hej, isprobavao sam čarobnjaka :) --Kahriman 00:07, 28 januar 2007 (CET) I izbriši mi, molim te drugi account. Ne planiram ga više koristiti --Kahriman 00:09, 28 januar 2007 (CET)

hehe. Samo u vezi ovog čarobnjaka, ja sam mislio da će on na neki način onemogućiti nove korisnike da prave članke. A ustvari, ja sam ukuco u adressbar bs.wikipedia.org/wiki/Novci i najnormalnije sam mogao napisati članak i uopšte me nije poslao na čarobnjaka :( --Kahriman 00:17, 28 januar 2007 (CET)
Očekivano, neće biti kako si ti mislio :) Kad si se registrovao pisalo je da posjetiš čarobnjaka i sl, na tebi je onda. --Emx 07:54, 28 januar 2007 (CET)

Koka-Kola[uredi izvor]

Pozivam te na kampanju protiv Koka-Kole na bosanskoj wikepediji

Poziva me ko?? --Kal-El 18:28, 28 januar 2007 (CET)
Ah, ti si :-) "Mani" se ćorava posla.. Nismo zato ovdje.. --Kal-El 18:29, 28 januar 2007 (CET)

OK ozbiljno mislim ne šalim se ne mislim na pravi bojkot proteste i to nego samo neki program na wikepidiji o tome,ako ne tražim previše.Netko 18:50, 28 januar 2007 (CET)

Wiki nije mjesto za štrajkove, bojkote itd. --Kal-El

Evo ti pravilo o reklamiranju[uredi izvor]

3. Reklamiranje svake vrste - sasvim je u redu napisati članak o svakome ko ima svoj članak u Općoj enciklopediji ili bosanskoj enciklopediji, slobodno je dodati u Wikipediju članke i o ljudima koji nisu spomenuti u navedenim enciklopedijama, ali će to biti u novijim izdanjima, no stavljanje članaka o anonimusima, ili reklamiranje opskurnih preduzeća, bilo iz Bosne ili svijeta nije u skladu s duhom Wikipedije. Spominjanje preduzeća za koje svi znamo se toleriše, jer su ionako dio opće kulture (npr. Microsoft ili IBM u svijetu računara), no ne valja pretjerivati. Samoreklamiranje se tretira kao vandalizam, i briše se s Wikipedije odmah čim se uoči.

OK za Koka-Kolu svi znamo i to mi omogućava ovo pravilo gore.

Ne pričaj gluposti i prestani raditi, takođe, gluposti. --Kal-El 19:18, 28 januar 2007 (CET)

Kal-El[uredi izvor]

Wow, tek sad skontah da ti nick ustvari predstavlja sinonim za Supermena, nešto slično. :) --Emx 23:05, 3 februar 2007 (CET)

Hehehe.. Garant si procitao na eng wiki! :-P Kal-El članak --Kal-El 05:21, 4 februar 2007 (CET)
Nisam nego sam pogledao film Superman Returns pa vidim nešto Kal-El :) --Emx 10:27, 4 februar 2007 (CET)
Može i to.. Kad smo već kod toga.. PREDOBAR FILM!! Ja sve plakao, kad sam gledao :-) hehe.. šalim se.. Ali je dobar. ja sam zadovoljan.. Mogao bi članak napisati o tome.. Da se odmorim malo o Slovačke :-D --Kal-El 10:30, 4 februar 2007 (CET)

Digimon[uredi izvor]

Slušaj prije sedmicu i više ostavio si mi poruku kako želiš praviti članak o Digimonu,pa evo ti Digimon stoji ured mjesec,a ti ured ništa ne radiš i mislim da nisi fer,jer ja postavim nešto ti ne napraviš ništa,rado ću pomoći,ali ja ne znam mnogo o tome zato neću sam.Korisnik:Netko

Čovječe, nije mi do Digimon-a, imam ispite, pa nemam vremena da uređujem tako složen članak. Jedan dan ću sjesti i čitav dan raditi, jer hoću da bude "napucan" članak, kao i na ostalim wiki. A ti, ako misliš da je tvoj trud uzalud, odmah ću ti reći da se varaš :-) Neće Digimoni nigdje sa ove wiki :-P Pozdrav! --Kal-El 17:44, 4 februar 2007 (CET)

Sssory!Nisam znao.O-kej,ako hoćeš ja uvijek mogu pronaći nekih slika za njega pa javi kad zatreba,ali bih stvarno volio da bilo koji članak na kojem sam imao rada da bude odabrani članak mjeseca

Za slike se nemoj brinuti.. To i sam mogu pronaći.. Nego ti se "zadaj" i piši članke.. Kada ti ban ističe? Ja se nadam da si se opametio nakon svega ovoga.. --Kal-El 21:36, 4 februar 2007 (CET)

Vezano za susret[uredi izvor]

Mislim da ce te Amer u nekom narednom vremenu kontaktirati na msn kontakt koji si ostavio, da se dogovorite za telefon i sve ostalo. Pozdrav. --Lana Zeherović 16:25, 5 februar 2007 (CET)
U redu. Hvala na obavijesti.. Pozdrav! --Kal-El 16:41, 5 februar 2007 (CET)

Radnim danom autobuse imaš po sljedećem redu vožnje: 06:30, 07:30, 08:30... (možda čak da još uvijek ima onaj u 05:30). Vikendom idu svaka dva sata, dakle izbacuje se po jedna linija. mislim da idu 07:30, 09:30... Traži povratnu studentsku (obavezno ponesi index). Također iz Sarajeva idu po istom režimu. Zadnji ti je u 20:30 (mislim da je isto i vikendom). Autobusom ti treba u prosjeku oko 01h15'. Sve najbolje, -- Amer Zeherović Poruka 20:06, 10 februar 2007 (CET)

Kal-El, ništa ja tebe nisam skontala. Mi tebe fino pokupimo u 10 na željezničkoj, pa ćemo onda gore. Samo kako ćemo naći Emx-a i ostale ostaje već enigma. Onda se vidimo u subotu ako Bog da.Pozdrav.--Lana Zeherović 21:43, 15 februar 2007 (CET)

Lema[uredi izvor]

Pozdrav, pogledao sam svoj članak Definicija i teorema i dodao sam objašnjenje za lemu i korolar koji su nedostajala.Ako ima još nešto da fali javi mi da to objasnim--Matej 09:00, 6 februar 2007 (CET)

Prijevod[uredi izvor]

Ok, da pokusamo... medjutim vise volim neutralnije teme oko kojih nece izbiti svadje na en wiki. stvarno mi je grozno da ako stranica ima 100 recenica, "razgovor" ima bar 1000...

uglavnom, zapocet cu ovo danas poslije podne. sabor mozemo ostaviti kao "sabor" i linkati ili odmah pojasniti da je to oblik vladavine slican parlamentu, ili cak napisati nesto poput "parliament" kao sto neki rjecnici (Bujas) i predlazu. razmisli malo o tome, pa mi javi. Samrica 09:20, 13 februar 2007 (CET)

evo zapocela sam clanak Bosnian Council. Ako imas kakvih prijedloga oko prevoda naziva zakona i toga, slobodno reci. i molim te navedi izvore. clanci bez izvora se brisu tako da ako nema izvora nema svrhe ni pisati. Samrica 17:17, 13 februar 2007 (CET)
Jedino da kao izvor navedem svog profesora historije :-) --Kal-El 17:35, 13 februar 2007 (CET)
Zar se ne sjećaš knjige iz koje je čitao na času? .-) Šalim se, ali stvarno skontaj nešto, bar jedan izvor, jer nema smisla pisati bilo šta što će biti izbrisano za mjesec dva... Samrica 18:37, 13 februar 2007 (CET)
sta je kurija? ne znam kako da prevedem, moze li region? Samrica 18:18, 17 februar 2007 (CET)
Kurija ti je bila kao općina, možda čak i manja oblast od općine.. Može se prevesti kao region, pa ako bude promjena, to je lahko onda izmijeniti :-) --Kal-El 23:14, 17 februar 2007 (CET)

Pauza[uredi izvor]

Ljudi, da vam kažem samo da ću ja pauzirati jedno dan-dva u pisanju članaka.. Nisam spavao 3 noći zaredom, crtao projekt iz nacrtne geometrije (gotov je sada).. Poslije sastanka ću se vratiti pisanju.. Valjda se ne ljutite.. Samo ću patrolirati za vandalima..Odoh sad spavati.. Pozdrav! --Kal-El 15:04, 16 februar 2007 (CET)

  • Odmori majstore, nemoj da nam oslabiš zbog Wikipedije :) Ado 15:40, 16 februar 2007 (CET)
Može zapisnik na Čaršiju? :) --Emx 23:15, 17 februar 2007 (CET)

Slike[uredi izvor]

Pazi kod slika, nije sve GFDL...--Emx 14:54, 18 februar 2007 (CET)

Znam, ali nisam mogao naći pogodniji šablon za ove prve 2 --Kal-El 14:58, 18 februar 2007 (CET)
Ok ;) --Emx 15:00, 18 februar 2007 (CET)

Greška, hvala na upozorenju, samo sam u trku glasala. :) Naravno "Za". Sad ću to srediti. --Lana Zeherović 21:14, 18 februar 2007 (CET)

Sad sam pregledala, glasala sam "za" sve predložene stavke, ali u sekciji koaj je ja to najmjenjena..--Lana Zeherović 21:17, 18 februar 2007 (CET)

Inženjer ili Inžinjer!?[uredi izvor]

Gledao sam na www.unsa.ba, etf.unsa.ba, oni kažu inžinjer...

Pravilno je i inženjer i inžinjer. --Elmir[demicx] 00:11, 22 februar 2007 (CET)
Potvrđujem. Provjerila u "Pravopis bosanskoga jezika" Senahida Halilovića i oba naziva su ok. - Zumbulka 00:22, 22 februar 2007 (CET)
Ja mislim da je inženjer treba ostati, pošto sam u svim člancim, osim tog samog Inžinjer, nalazio riječ inženjer.. Zbog toga sam i preimenovao članak.. ako se ostali ne slažu, slobodno vratite.. --Kal-El 07:31, 22 februar 2007 (CET)

Pošteno! Ja sam išao tom logikom da ne znam nikog kod nas ko kaže inženjer. Ali podržavam da se trebamo držati nekog koncenzusa (ako to naravno nije u suprotnosti sa pravopisom), jer ako bi linkali čas na inžinjer, čas na inženjer, pola članaka ne bi bili povezani... -- Amer Zeherović Poruka 07:38, 22 februar 2007 (CET)

Medalja[uredi izvor]

Zahvaljujem se na dodijeljenoj medalji. --Elmir[demicx] 12:08, 25 februar 2007 (CET)

I ja se iskreno zahvaljujem na odlikovanju :) --Emx 12:11, 25 februar 2007 (CET)
Da se i ja zahvalim na svojoj prvoj medalji... baš me je obradovala, fino mi se uklopila na stranicu :))) Samrica 16:54, 25 februar 2007 (CET)
E fala, živ ti meni bio :) --Kahriman 20:03, 25 februar 2007 (CET)
Nema na čemu ljudi.. Nagrade sam dijelio svima za koje mislim da ih zaslužuju.. Ako sam nekoga "promašio", a vi mislite da je zaslužuje, javite mi ovdje.. Ako je neko dobio "niži rang" nagrade, neka se ne ljuti.. naravno da može ta nagrada prerasti u veci rang :-) ja bi vama, najradije, svima dao super doprinos :-P Pozdrav! --Kal-El 23:16, 25 februar 2007 (CET)
Ček malo, šta je više? Vrhunski ili super doprinos? --Kahriman 23:23, 25 februar 2007 (CET)
Super! :-P --Kal-El 23:25, 25 februar 2007 (CET)
Kal_EL, hvala za nagradu! :) --Lana Zeherović 08:43, 26 februar 2007 (CET)
Zahvaljujem, osjećam se izuzetno počašćenim. Hvala na povjerenju. Uzvratiću daljim radom, --hase 14:22, 26 februar 2007 (CET)
Hvala na odlikovanju. Pozdrav, Vseferović 23:46, 26 februar 2007 (CET)
Hvala za "supermena". Poz - Zumbulka 23:57, 26 februar 2007 (CET)
Hvala i od mene, iako sam ti se već zahvalio na MSN-u, ali ovako zvanično nisam... -- Amer Zeherović Poruka 00:00, 27 februar 2007 (CET)
  • E hvala najljepša, tek sam sada pogledao na korisničku stranicu :) Ado 14:16, 28 februar 2007 (CET)

Da se javim[uredi izvor]

Ljudi, halalite što nisam bio aktivan na wiki zadnjih dana.. Imao sam obaveza oko faxa, pa se moralo malo više raditi :-) Vraćam se polahko u normalu.. Pozdrav! --Kal-El 18:51, 27 februar 2007 (CET)

0-ta godina[uredi izvor]

Ja koliko znam, ne postoji "nulta" godina. Pred početak 21. vijeka naučnici su se o tome sporili i, koliko ja znam, zaključili da ne postoji. Jer vrijeme se počelo računati od 1.1.1. godine. Zbog toga je 21. vijek počeo 2001, a ne 2000. Sve najbolje, --Lana Zeherović 22:30, 27 februar 2007 (CET) (Amer)

To nisam znao.. Ako je tako, nije frka :-) Pozz! --Kal-El 22:59, 27 februar 2007 (CET)

Imamo mi i taj clanak ;) Godina 0 - Zumbulka 23:06, 27 februar 2007 (CET)

Hvala[uredi izvor]

Supermenu, hvala za odlikovanje sa malim zakašnjenjem, u zadnje vrijeme sam poprilično zauzet, pa nisam ranije stigao da se zahvalim. Pozz. Emir Kotromanić 16:13, 2 mart 2007 (CET)