Razgovor s korisnikom:Nasinec

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Serija o medicini[uredi izvor]

Nasinec, ova serija članaka o medicini je sve tvoje djelo? Hoću reći nisu preuzeti sa bilo kakvog udžbenika ili priručnika i slične stručne literature? Oprosti mi što "peglam" ali samo nastojim da "double check" :) E.B. 20:25, 24 Oct 2004 (CEST)


Nasinec. Prije svega da se zahvalim na izvrsnim clancima koje si napisao prije. U vezi nekoliko zadnjih naslova koje si postavio zamolio bih da razmislis o naslovima i organizaciji tj stilu pisanja clanka. Dugacki nazivi otezavaju pretrazivanje tj vrlo rijetko se mogu naci sa obicnim mehanizmom za pretrage wikipedije. Zbog toga vecina clanaka na Wikipediji nosi jednostavan naziv. Na primjer naslov "Svijest i poremecaj svijesti" u principu se moze dekonstruisati u dva clanka , "Svijest" i "Poremecaj svijesti" ili mozda drugi dio naziva moze da bude segment unutar clanka o "Svijesti". Razmisli malo o hijerarhiji pojmova. Inace mozemo preusmjeriti clanke koje si postavio na odgovarajuci naslov ako se slazes. Poydrav --Dado 19:13, 4 novembar 2005 (CET)

Odgovor u vezi Serije o medicini[uredi izvor]

Gospodine E.B., što se tiče serije o medicini je naravno moje djelo. Kao i svi autori koristim se raznom literaturom iz medicine. Ovakav sastav i obrada pojedinih tema koje sam napisao se ne može nigdje naći, ili je to meni nepoznato. Mnoge stvari, naročito terapija i redoslijed aplikacije određenih lijekova je uglavnom iz moje ljekarske prakse u Urgentnom centru. Sve podijele i obrada materije naravno podliježe daljoj dopuni i usavršavanju. Pozdrav. 27.10.2004 u 21.40h

Ne zamjeri na pitanju, i hvala na odgovoru. Članci su inače vrlo kvalitetni te me obraduju svaki put kad vidim novi. Što se kategorija u sadržaju tiče, možeš ih izmijeniti mijenjajući Šablon:Sadržaj, nakon čega će se izmjene automatski pojaviti na početnoj strani. E.B. 00:19, 29 Oct 2004 (CEST)

Dobrodošlica sa zakašnjenjem[uredi izvor]

Dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku!

Do sada ste se možda već upoznali sa konceptom rada ovog projekta, a ako niste, posjetite Vrata zajednice gdje možete naći dosta korisnih informacija.

Svaki početak zahtijeva malo navikavanja pa Vam savjetujemo da aktivno komunicirate sa ostalim korisnicima. Na taj način lakše ćete se navići na principe i standarde rada na ovoj Wikipediji i lakše ćete naći svoje mjesto u zajednici.

Opća pitanja možete postaviti na Čaršiji ili možete direktno diskutovati sa ostalim korisnicima na njihovim stranicama za diskusiju.

Također vrlo korisna stranica je Nedavne izmjene gdje možete pratiti trenutne aktivnosti i izmjene na ovoj Wikipediji.

Još jednom dobrodošli i puno uspjeha u radu. Emir Kotromanić 18:32, 4 novembar 2005 (CET)