Korisnik:E.B.

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Vozdrica,

Slobodno editujte moju stranicu za razgovor za razmjenu mišljenja. Bez komunikacije nema napretka. Obratite pažnju da sam od prve polovine 2006. pasivni Wikipedijanac, više o tome u info tekstu.


Info[uredi | uredi izvor]

Registrovani sam Wikipedijanac od 2004. U Maju 2006. sam diplomirao sa univerziteta sa primarnom koncentracijom u grafičkom dizajnu i sekundarnom koncentracijom u primjenjenoj tehnologiji i historiji umjetnosti. Moji interesi na Wikipediji su raznoliki ali uglavnom nastojim da se fokusiram na (vizuelnu) umjetnost, i (površno) tehnologiju.

Od početka mog doprinosa Wikipediji, neformalno sam se prihvatio dužnosti održavanja korektnih linkova i povezivanja članaka, održavanja biografskog indeksa, Liste template obavještenja, dodavanja preusmjerenja za pretrage bez čćšđž za lakše nalaženje materijala, dodavanja kategorizacije te ostalih jezika i sl.

Moj veliki doprinos na Wikipediji na bosanskom jeziku, po mom mišljenju, je prevođenje većine intefejsa na bosanski jezik. Napravio sam stotine zanemarljivih izmjena, a neki od članaka u čijem sam pisanju dao mali doprinos su: Dizajn; Slikarstvo. Onoliko koliko sam mogao "iz daljine", pokušao sam pomoći naporima prijatelja sa Wikipedije na srpsokom i hrvatskom jeziku za dolazak Jimmy Walesa na naše prostore, projekat koji nažalost nije ostvaren.

Od prve polovine 2006. sam pasivni Wikipedijanac, stanje uvjetovano količinom obaveza u ličnom i profesionalnom životu. Veliko mi zadovoljstvo provjeriti članke na Wikipediji na bosankom jeziku svakih par mjeseci i vidjeti rast i kvalitet posvećenih Wikipedijanaca.

E.B. 17:39, 22 august 2006 (CEST)


Korisno[uredi | uredi izvor]


"To do" lista[uredi | uredi izvor]

Wikipedia:Babel
bsOvom korisniku bosanski je maternji jezik.
en-3This user is able to contribute with an advanced level of English.
Wikimedalja srebro.png
Medalja za pomaganje
Wikipediji