Sarit Hadad

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.
Sarit Hadad, 2013.

Sarit Hadad (hebrejski: שרית חדד; rođena kao Sara Hudadatov, hebrejski: שרה חודדטוב‎; 20. septembra 1978 u Hadera, Izrael), je najpopularnija Izraelska pjevačica. Sarit je rođena u tradicionalnoj jevrejskoj porodici kao najmlađa od devetoro djece. Počela je nastupati sa osam godina. Svirala je klavir u lokalnom klubu bez znanja njenih roditelja. U 15. godini svog života postala je članica Hadera Youth Banda. Kada je imala 16 godina, otkrio ju je Avi Gueta koji je još uvijek njen menadžer. U Oktobru 2009. godine izraelska muzička televizija (Channel 24) proglasila ju je najboljom pjevačicom 2000-te. Predstavljala je Izrael 2002. godine na Evroviziji sa pjesmom "Nadlik Beyakhad Ner" i osvojila 12. mjesto. U julu 2007. godine Madonna je otkrila da je zaljubljenica Sarit, i da uživa slušajući njenu muziku.