Sepultura

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web stranice ili drugi izvori).
Sporne rečenice i navodi bi mogli, ukoliko se pravilno ne označe validnim izvorima, biti obrisani i uklonjeni. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci, te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Sepultura
Metalmania 2007 - Sepultura 05.jpg
Muzički žanr death metal, thrash metal, groove metal, alternativni metal
Mjesto porijekla Brazil
Aktivni 1983-
Izdavač Cogumelo, Roadrunner, New Renaissance, Steamhammer, Nuclear Blast
Članovi
Paulo Jr., Andreas Kisser, Derrick Green, Jean Dolabella
Bivši članovi
Max Cavalera, Igor Cavalera, Wagner Lamounier, Jairo Guedes

Sepultura je brazilski thrash metal bend osnovan 1984 u Belo Horizonte.

Članovi[uredi | uredi izvor]

Sadašnja postava
  • Andreas Kisser - gitara (1986-)
  • Derrick Green - vokali, gitara (1997-)
  • Paulo Jr. - bas gitara (1984-)
  • Jean Dolabella - bubnjevi (2006-)
Bivši članovi
  • Max Cavalera - vokali, gitara (1984-1996)
  • Igor Cavalera - bubnjevi (1984-2006)
  • Jairo Guedes - gitara (1984-1986)

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Bestial Devastation EP (1985)
  • Morbid Visions (1986)
  • Schizophrenia (1987)
  • Beneath the Remains (1989)
  • Arise (1991)
  • Chaos A.D. (1993)
  • Roots (1996)
  • Against (1998)
  • Nation (2001)
  • Revolusongs EP (2002)
  • Roorback (2003)
  • Live in São Paulo (2005)
  • Dante XXI (2006)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Eighth notes and rest.svg Nedovršeni članak Sepultura koji govori o muzici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Commons logo
U Wikimedijinom spremniku se nalazi još materijala vezanih uz: