Wencke Myhre

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Wencke Myhre (Wenche Synnøve Myhre, rođena 15. februara 1947. u Kjelsås/Oslo) je poznata norveška pjevačica mnogobrojnih hitova na norveškom, njemačkom i švedskom jeziku.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Ich will 'nen Cowboy als Mann (1964)
  • Hey, kennt Ihr schon meinen Peter (1964)
  • Geht ein Boy vorbei (1965)
  • Beiß nicht gleich in jeden Apfel (1966) # 1
  • Komm allein (1967) # 9
  • Ein Hoch der Liebe (1968) #18
  • Flower Power Kleid (1968) #17
  • Abendstunde hat Gold im Munde (1969) #36
  • Er steht im Tor (1969) # 4
  • Er hat ein knallrotes Gummiboot (1970) #21
  • Eine Mark für Charlie (1977) # 9
  • Lass mein Knie, Joe (1978) # 5

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Wencke Myhre koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.