Yugi Mutou

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Preferences-system.svg Ovom članku potrebna je jezička standardizacija, preuređivanje ili reorganizacija.
Pogledajte kako poboljšati članak, kliknite na link uredi i doradite članak vodeći računa o standardima Wikipedije.

Yugi Moto (武藤 遊戯) je lik iz japanske animirane serije Yu-Gi-Oh!.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Kralj je igara na turniru grada borbi. Susreće se sa bogovima Ra, Obelisk, Slifer. Yugi je dobio Slifera u borbi protiv Marikove lutke koju je on kontrolirao i u tom dvoboju osvaja Slifera.Slifera jos ne koristi jer se boji njegove moci te u dvoboju protiv zloduha bakure i pobjeđuje ga.Prolazi dalje i u dvoboju u četvero izvukao je Kaibu a Joei je izvukao Marika. Prvo je bio dvoboj Joei protiv Marika u kojoj joei skoro pobjeđuje nego je na kraju izvukao dobro čudoviste i nije imao snage jer su ga tamne sile iscrpile.Slijedi dvoboj Yugi protiv Kaibe.U kojoj Yugi pobjeđuje i osvaja Obeliska i dvoboj koji su svi čekali dolazio je i taj dan Kaiba je dao jednu kartu Yugi-u i kazao da ce pomocu te karte pobjediti. I u tom napetom dvoboju Yugi pobjeđuje i osvaja najjaču božansku kartu Krilatog zmaja Ra.