Admir Kulović Kula

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Admir Kulović
Example alt text
Rođenje

28. maj 1984.

Bosna i Hercegovina

Admir Kulović Kula (28. maj 1984. - ) je bosanskohercegovački rock muzičar, gitarist i kantautor.

Već od ranog djetinstva počinje se baviti muzičkom umjetnošću, učestvujući na mnogim festivalima u Bosni i Hercegovini kada je počeo svirati i gitaru. Sa 13. godina vodi dječiji program na lokalnoj radio stanici.

U gimnaziji biva jedan od osnivača grupe Meteor (kasnije Treća smjena), sa kojim i nastupa kao gitarist i vokalni solist. Kao dječak je imao saradnju i sa grupom Auto Stop, koji je poslije osvojio nagradu Davorin za najbolju grupu u zemlji.

Nakon gimnazije upisuje fakultet u Sarajevu i student je Sigurnosti, ali se nastavlja baviti muzikom. U jesen 2005. prijavljuje se na nacionalno takmičenje mladih zvijezda „Obn Music talents show 2005“ i ulazi u superfinale sa najviše glasova publike.

Nakon show-a nastavlja sa uspjesima. Za nepunih pola godine nakon završetka takmičenja snima svoju prvu pjesmu "Udale se sve curice" i spot na TV kući Alfa, kao i duet sa poznatom mladom folk pjevačicom Amrom Halebić, pod nazivom "Živi pjesak", za koji spot radi u Dubai-u (UAE). Radi projekat "Willona" sa modno konfekcijskom kućom "Meteortex". Paralelno nastavlja snimanje materijala, te komponuje i za druge izvođače. U Show 2006. godine pozvan je kao član žirija u novom ciklusu izbora mladih zvijezda u Bosni i Hercegovini.