Angel Grove

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Angel Grove je fiktivni grad u Power Rangers univerzumu, i mjesto u kojem je smješteno mnogo akcije tokom serije Mighty Morphin Power Rangers i narednih nastavaka. Angel Grove je smješten negdje u Kaliforniji, iako nije spomenuto tačno gdje se nalazi. Broj stanovnika grada iznosi 376,000, a prirodni priraštaj iznosi 241 promil.[nedostaje referenca][1] Prema kompjuterskom programu o zanimljivostim Angel Grove je utemeljen 1775.[nedostaje referenca] [2]

U serijama, Angel Grove je dom Power Rangera, a lokacija koja se najčešće pojavljuje je Angel Grove Srednja Škola, a scene u kojima se pojavljuje škola su snimane u Grant Srednjoj Školi u Los Angelesu. Angel Grove se također nalazi u blizini Komandnog Centra, Power Rangera, a lokacija i unutrašnjost Komandnog Centra je snimana u Brandeis-Bardin Institutu, Jevrejskom religijskom institutu koji se nalazi u Los Angelesu. Napadi neprijatelja Power Rangera su prestali nakon epizode Countdown to Destruction (posljednja epizoda Power Rangers in Space). Leo Corbett (Crveni Lost Galaxy Ranger) da većina ljudi koji naseljavaju svemirsku koloniju Terra Venture su iz Angel Grovea koji su otišli tamo u nadi da će pobjeći od napada vanzemaljaca i čudovišta.

Angel Grove je više puta spomenut u seriji Power Rangers: Dino Thunder, zbog toga što je u toj seriji, bivši stanovnik grada, Tommy Oliver glavni lik i Ranger, ali radnja ove serije je smještena u Reefsideu, Kalifornija.

Kasnije, najveći povratak Angel Grovea u radnju jeste u epizodi Power Rangers: Operation Overdrive Once A Ranger koja je prikazana za 15. godinšnjicu Power Rangera. Kada Operation Overdrive Rangerima Thrax, sin Lorda Zedda i Rite Repulse, oduzme moći, pet bivših Rangera i pet bivših čuvenih Power Rangers timova, čiji je lider Adam, drugi Crni Mighty Morphin Ranger, zamjenjuju ih dok ne povrate moći. Adam putuje do Angel Grovea kako bi pronašao Alphu 6, koji se nekako vratio sa Mirinoja na kojeg je otišao u Lost Galaxy seriji, isključenog i spremljenog u kutiju u Angel Grove skladištu. Adam ga popravlja i dovodi da pomogne Operation Overdrive Rangerima da povrate moći.

Omladinski Centar[uredi | uredi izvor]

Glavno mjesto sastanaka Power Rangera kada su izvan dužnosti je Angel Grove Omladinski Centar (Angel Grove Youth Center), često nazivan "Teretana i Kafić"("Gym and Juice Bar"), čiji je vlasnik i konobar Ernie (Prodao ga Lt. Stoneu tokom Power Rangers: Turboa). Tokom ranijih sezona, Power Rangeri su većinu svoga vremena provodili u Omladinskom centru, uglavnom zbog toga što su imali manje obaveza i što su bili tinejdžeri.

Tokom serije, u Omladnskom centru su se često održavale i sporedne aktivnosti kao časovi karate i turniri u karateu, rođendanske zabave, kostimirane zabave, takmičenja u jedenju hrane, takmičenja u plesu i specijalne praznične zabave.

Tokom Master Vileove "Kraj Svijeta zabave", u Omladinskom centru su se pojavila mnoga čudovišta i svemirci.

U Power Rangers in Space seriji, Omladinski centar je jednostavno nestao i zamjenjen je Adelleinoj Trgovini surf opreme.

U Power Rangers: Wild Force seriji, Bulk je iznajmio kafić, nije poznato da li je to isti kafić kojeg su držali Ernie i Lt. Stone.

Park[uredi | uredi izvor]

Angel Grove također posjeduje i park u koji dolaze mnogi stanovnici. U ranim danima Mighty Morphin Power Rangers, Rangeri bi često odlazili nakon škole u prak da igraju američki nogomet. Tokom tih posjeta često su se morali sukobljavati sa Glinenim u parku. Negdje u praku se nalazi Snetinelova Statua, ogromna kamena statua koju Lord Zedd pretvorio u čudovište tokom druge sezone serije.

U praku se nalazi, kristalno čisto jezero, koje je bilo često u pozadini tokom romantičnih trenutaka između Powera Rangera Tommya Olivera i Kimberly Hart. Tommy je često tu dolazio i vježbao karate. Tokom Power Rangers: Turbo serije, jezero je bilo dom Divatox i njenim čudovištima prije nego je Svemirska Baza sagrađena.

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ The Return of the Green Ranger, Mighty Morphin Power Rangers, Druga sezona.
  2. ^ Target Rangers , Power Rangers: Zeo