Hanshin Tigers

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Hanshin Tigers ( (japanski: 阪神タイガース) je japanski profesionalni bejzbol tim . Pripada Centralnoj ligi . Domaći teren je stadion Hanshin Koshien u gradu Nishinomiya, prefektura Hyogo . Skraćeno ime je " Hanshin ", a nadimak je " Tigrovi ". Ponekad se naziva " tigar " ili " borbeni tigar ". Među 12 postojećih profesionalnih bejzbol timova u Japanu , ima drugu najdužu istoriju nakon Yomiuri Giantsa, i jedan je od timova koji su pokrenuli profesionalnu bejzbol ligu 1936. godine . Do 1960. zvali su se Tigrovi Osake osim u periodu tokom rata.

Operativna korporacija je Hanshin Tigers Co., Ltd. Matična kompanija je Hanshin Electric Railway ( podružnica Hankyu Hanshin Holdings ).

Pet ligaških pobjeda (na 5. mjestu po broju pobjeda), samo jednom u Japanu (izjednačeno za najniži među 12 timova ), a od 1987. do 2001. godine mračno doba pada na dno 10 puta od 15 sezona. Doživio sam da je od osnivanja lige (1950.) ukupan postotak pobjeda drugi u ligi, a može se pohvaliti stabilnom snagom u mnogim sezonama u kojima je ulazio u A klasu.

Eksterna veza[uredi | uredi izvor]