Jasna Zlokić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Jasna-Zlokic-1999-Zena-od-mota.jpg

Jasna Zlokić, hrvatska pjevačica zabavne muzike, rođena je na Korčuli. Nastupala je na Splitskom festivalu i Zagrebfestu tokom 1980-ih i 1990-ih godina. Živi u Zagrebu.


Festivali[uredi | uredi izvor]

  • 1982 - Split 82 - Nina nana
  • 1983 - Split 83 - Neznam koji vjetar puše
  • 1984 - Split 84 - Skitnica (6. mjesto)
  • 1984 - Zagrebfest - Povedi me (1. mjesto)
  • 1985 - Split 85 - Pjesmo moja (3. mjesto)
  • 1986 - Split 86 - Pismo
  • 1986 - Zagrebfest - Ja sam nešto drugo
  • 1987 - Split 87 - Addio Bella
  • 1988 - Split 88 - Lutajuće srce (2. mjesto)
  • 1989 - Zagrebfest - Kad odu svi (1. mjesto)
  • 1989 - Jugovizija - Sve duge godine (5. mjesto)
  • 1990 - Zagrebfest - Idi sad
  • 1993 - Melodije Hrvatskog Jadrana
  • 1994 - Zagrebfest - Živjet ću za dane radosti
  • 1999 - Etnofest Neum 1999
  • 2004 - Split 2004

Uspjesi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • 1983 - Pusti me da prođem
  • 1985 - Vjeruj mi
  • 1987 - Ja sam ti jedini drug
  • 1988 - Lutajuće srce
  • 1989 - Vrijeme je uz nas
  • 1990 - Kad odu svi
  • 1991 - Tiho sviraj pjesmu ljubavnu
  • 1992 - Bez predaha (mix)
  • 1993 - Nisam ti se tugo nadala
  • 1996 - Sunce moga neba
  • 1997 - Sve ove godine (best of)
  • 1999 - Žena od mota
  • 2002 - Putevima vjetra
  • 2004 - Best of 1990 - 2004
  • 2006 - Ljubavni parfemi
  • 2007 - Zlatna Kolekcija (Best of)
  • 2010 - Dueti

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

[icon] Ova sekcija zahtijeva proširenje.


System-users.svg Nedovršeni članak Jasna Zlokić koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.